łożysko na przedniejścianie macicy przyrośnięte do blizny po cc
-
Hej ! Mam pytanie czy miała może któraś z Was taki problem z łóżyskiem przyrośniętym do blizny?i jak się skończyła taka ciążą? drugim cięciem i usunięciem macicy? troche mnie doktorka nastraszyła to dopiero mój 20 tydzien ciąży ale z powodu krótkiego odstępu od cc może wystąpic u mnie takie powikłanie, dowiem się dopiero ok 28 tygodnia ciąży czy przyrosło czy jednak jest wszystko ok, założyłam ten temat bo moze są tu mamy z takimi doświadczeniami?
Agus603 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny napiszcie proszę jak się to dalej u Was potoczyło. Mi lekarz powiedział, że po 2-3 cyklach od cc możemy zacząć się starać na nowo.Nasza Zochulka 34 tc [*] 11.09.2015
slodkogorzkiswiat.blog.pl
Antoś nasza radość, ur. szczęśliwie 07-08-2017 -
jesli ktoś tu jeszcze zagląda to ostatnio byłam na usg i łozysko na szczęście nie nachodzi na blizne więc nie ma zagrożenia wrośniecia itd, mam nawet zielone światło na poród sn o ile nic się do końca ciąży nie zmieni zobaczymy jak to wszystko się skończy za kilka tygodni..
natalka189, Summerka, Agus603 lubią tę wiadomość
-
no właśnie mi nikt blizny nie mierzył.. moja doktorka powiedziała że jezeli bardzo chce wiedziec ile mierzy moja blizna to na nastepne usg mam przyjsc z pełnym pęcherzem, mówiła też,ze teraz blizny raczej się nie mierzy bo usg nie daje dokładnego pomiaru i że tak naprawde czy blizna jest w dobrym stanie ocenia się dopiero po otwarciu powłok brzusznych. Moze skonsultuj się jeszcze z innym lekarzem? jak widac co szpital to panują różne zasady. Może po zmierzeniu mojej blizny tez się dowiem ze nie ma co ryzykowac sn.. powiem Ci po 36 tyg
-
nick nieaktualnyAgi88 dużo czytałam o VBAC i tylko 0,05% kobietom pęka blizna też jestem za tym żebyś skonsultowala to z innym lekarzem. Bo blizny z usg nie da się do końca wymierzyć daj znać co i jak. U mnie Jeszcze za wcześnie żeby mówić o porodzie ale jeżeli będę mogła będzie VBAC
madlenka89 lubi tę wiadomość
-
u mnie badał dopochwowo, ale widzę że lekarze wolą się ubezpieczyć i dlatego mi zalecił cesarkę, bo w razie komplikacji mogłoby być różnie ;/ a pobolewa mnie ta blizna.... mierzy tym wskaźnikiem na monitorze podczas badania usg więc tak trochę na oko ale innej metody nie ma...
-
nie wiem jak to jest w końcu z tą blizną jedni mierzą ,drudzy nie.. dzis byłam u położnej która jest przychylna vbac i powiedziała ,ze lepiej zmierzyć jednak tą blizne , kurcze ja juz się nastawiłam chociaz na próbę porodu sn jak mi wyjdzie na kolejnym usg ze faktycznie ta blizna cienka?.. no trudno to mnie potną , nie odczuwam bólu w okolicach blizny mam nadzieję ,że to dobry znak i ze moje małe kobiece marzenie się spełni
-
Hej,
Mni wiec lekarz powiedział, ze teraz nue zobaczy blizny, bo wszystko juz sie za bardzo porozciągalo i mozna ja ocenić, jak mnid otworzą. Ale poza tym na usg wszystko ok, wiec coz, pozostaje mi czekac i mieć nadzieje, ze boli, bo mała rośnie.
A i wczoraj Ginka pow., ze jedli blizna sie rozchodzi, to raczej bezbolesnie i bezobjawowo zazwyczaj;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 20:20
-
Widzę, że wątek umarł, ale może jeszcze ktoś tu zagląda? Wczoraj miałam wizytę w 8t6d ciąży. Ciąża żywa, pęcherzyk trochę spłaszczony. Bałam się, że serduszko nie będzie biło bo nie mam żadnych objawów ciąży poza brakiem miesiączki. Jestem po dwóch steaconych ciążach zakończonych łyżeczkowaniem (zatrzymanie akcji serca) oraz po jednym porodzie CC. Na wczorajszej wizycie lekarza zaniepokoiły widoczne przepływy na usg w pobliżu rany po CC (od CC minęły 4 lata). Wpisał mi podejrzenie wrastania łożyska w ranę po cięciu i dał skierowanie do szpitala na diagnostykę. Jestem przerażona. Czy któraś z Was miała takie podejrzenie? Czy to zawsze kończy się źle?
-