luteina podjęzykowa całą ciążę?
-
Dziewczyny czy któraś z Was brała luteinę podjęzykową przez całą ciążę? W 1 trymestrze dostałam na niski progesteron a później 3 razy próbowałam odstawić ale brzuch mnie pobolewał... dopochwowej nie mogę ze względu na przebyty stan zapalny szyjki. Czy były jakieś skutki uboczne?
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Możliwe, że placebo ale skoro pomaga... co ciekawe duphaston też biorę i on nie działa, tylko luteina a chyba lepiej brać lutkę niż nospę... a jaką dawkę bierzesz?
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
wiesz moze i cos w tym jest a moze to efekt placebo;) najwazniejsze ze Tobie pomaga i dobrze sie czujesz ja bede miala porownanie jak odstawie ale brzuch czasem i tak mnie pobolewa i ja bym to bardziej pod rozciagajaca sie macice i wiazadla podpieła podobno bardziej dziaka magnez niz luteina
ordynator odzialu gin ma takie zdanie o luteinie 'luteina srina gowno to daje' ja biore cala ciaze poki co i czuje sie bezpieczniej i pewniej. ale np mi na poczatku bardzo progesteron spadl po 1 pomiarze chociaz akurat ten hormon wydzielany jest skokowo w trakcie doby i jeden pomiar nie jest miarodajny.
-