X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Małe wymiary dziecka i opóźniający się TP w 38 tc
Odpowiedz

Małe wymiary dziecka i opóźniający się TP w 38 tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • truskawka1906 Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszę bo strasznie mnie martwią wymiary z tabelki . Okresy zawsze miałam nieregularne więc TP wg ostatniej miesiączki czyli 20 kwietnia nie biorę pod uwagę tylko ten ustalony na początku na usg 10 maja. Teraz co wizytę strasznie ten termin się opóźnia i wczoraj mi wyszedł 25 maja .. Chodzę do 2 lekarzy i jeden wogóle nie widzi problemu mówi że tym się nie można sugerować a drugi lekarz że dziecko nie rosnie i trzeba zwiększyć dawkę clexan na lepsze przepływy a jak to nic nie da to wykonac cesarkę. Miałyście tak im bliżej porodu to ten termin wam się wydłużał? Już nie wiem co robić którego lekarza słuchać

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ