X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Małe wymiary dziecka i opóźniający się TP w 38 tc
Odpowiedz

Małe wymiary dziecka i opóźniający się TP w 38 tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • truskawka1906 Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszę bo strasznie mnie martwią wymiary z tabelki . Okresy zawsze miałam nieregularne więc TP wg ostatniej miesiączki czyli 20 kwietnia nie biorę pod uwagę tylko ten ustalony na początku na usg 10 maja. Teraz co wizytę strasznie ten termin się opóźnia i wczoraj mi wyszedł 25 maja .. Chodzę do 2 lekarzy i jeden wogóle nie widzi problemu mówi że tym się nie można sugerować a drugi lekarz że dziecko nie rosnie i trzeba zwiększyć dawkę clexan na lepsze przepływy a jak to nic nie da to wykonac cesarkę. Miałyście tak im bliżej porodu to ten termin wam się wydłużał? Już nie wiem co robić którego lekarza słuchać

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ