Naczyniak płaski na twarzy
-
Hej, 2 tygodnie temu urodziłam córeczkę. Po ok tygodniu na połowie twarzy pojawiła się wielką czerwona plama, jak się okazało jest to naczyniak płaski i niestety ale wygląda paskudnie. Moje serce krwawi. Mamy skierowanie do specjalisty. Póki co połozne i lekarze mówią że powinno się wchłonąć, jeśli nie trzeba będzie ingerować i próbować leczyć. Czy znacie takie przypadki gdzie pojawił się naczyniak i sam się wchłonął? I po jakim czasie?
Nie mam już siły, co sobie poukładam w głowie i nastawie że ok, stało się to jak ktoś zobaczy i mówi "ojej, jakie biedactwo, wygląda jak poparzona" to padam w płacz i nie mogę się uspokoić. -
Kochana, mam znajomą, która też ma takiego naczyniaka, nie wiem jak wyglądała w dzieciństwie, ale teraz ten naczyniak ma na czole i w okolicy lewego oka. Ma taką fryzurę, że prawie go nie widać. Poza tym jest szczęśliwą żoną i matką.
Dziecko rośnie i zmienia się i może rzeczywiście ten naczyniak się wchłonie. Bądź dobrej myśli.
Olej ludzi, bo zawsze się do czegoś doczepią... moim zdaniem takie komentarze względem Twojej córki są karygodne i świadczą tylko o tym jacy ludzie są puści i nietaktowni.
Twoja córka na pewno jest przesłodka i przekochana, nie pozwól, żeby jakieś głupie komentarze odbierały Ci radość z macierzyństwa.
Wojsia, klaudiaaa lubią tę wiadomość
-
Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada, 13:51
Cudzie trwaj! 🥰
⏸️ 14.11.2023
Beta 15.11.2023 - 512
Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
👶 30.11.2023 - 8 mm okruszka 6+5
👶 10.01.2024 - prenatalne, niskie ryzyka
👶 06.03.2024 - połówkowe, 398 g zdrowego chłopca 🩵
👩🏻 31
✅️ wszystko ok
🧔🏻 33
✅️ morfologia 0% ➡️ 4% -
Hej.
Moja córcia jak się urodziła nie miała nic, jednak w 4 dobie zaczął pojawiać się naczyniak na szyi, policzku i uchu. Na początku był płaski jednak w 3 miesiącu życia zaczal puchnąć i wypełniać się krwią. Też mi mówili najpierw że trzeba czekać. Żałuję że wcześniej nie dostałam się do chirurga naczyniowego, bo tak udałoby się uniknąć rany którą się zrobiła od ulewania. Rana krwawiła i zrobiła się takie owrzodzenie. Bardzo ją to bolało. W 4 miesiącu wreszcie dostaliśmy się do specjalisty i wdrożono leczenie propranololem. Wcześniej była przebadana kardiologicznie czy ten lek może otrzymywać. Lek podawałam jej w strzykawce przez rok. Naczyniak zaczął się pięknie wchłaniać. Teraz ma 3,5 roku.Nadal jest widoczny ale blady. Bez tego leku nie wiem jakby się to skończyło, ale na tamtym etapie zmiana była olbrzymia jak guz. Córka nie mogła kręcić szyja w 4 miesiącu życia.
Także polecam mieć to pod stałą kontrolą chirurga i jeżeli zacznie puchnąć to jak najszybciej wdrożyć leczenie. Intuicja matki nie zawodzi. -
Czy lekarze mówili wam jaka jest przyczyną powstania tych naczyniaków? Skąd to się bierze?Cudzie trwaj! 🥰
⏸️ 14.11.2023
Beta 15.11.2023 - 512
Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
👶 30.11.2023 - 8 mm okruszka 6+5
👶 10.01.2024 - prenatalne, niskie ryzyka
👶 06.03.2024 - połówkowe, 398 g zdrowego chłopca 🩵
👩🏻 31
✅️ wszystko ok
🧔🏻 33
✅️ morfologia 0% ➡️ 4% -
Hej. Moja córka ma dwa naczyniaki- jeden na czubku głowy, drugi na boku pod pachą. Ten na głowie jest mały jako ziarnko grochu ale ten drugi jest duży. Oba pojawiły się jak miała jakoś tydzień i zrobiły się wypukłe, czerwone, takie guzki jakby.
Dostaliśmy skierowanie do poradni onkologicznej a tam lekarze przepisali na to krople Oftensin. Smarujemy 5 razy dziennie te naczyniaki. Po 3 miesiącach takiego leczenia ten na głowie się widocznie zmniejszył, a ten pod pachą jak był taki czerwony i napuchnięty tak teraz jest miękki i taki bordowy się zrobił. Lekarz mówi że są już w fazie zanikania. Leczenie mamy kontynuować.
A co najlepsze te krople to są krople na jaskrę. Powodują że ciśnienie krwi w naczyniach się zmniejsza i przez to on zaczyna obumierać."Jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
Ja o twe zdrowie najgoręcej proszę,
Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
Ty cały mój świat, a ja.... Twoja mama"
Marta (36+5 tc) ur. 8.05.2024r, 2600 g i 48 cm.
39l
Hashimoto,
nadkrzepliwość (VR2, MTHFR, PAI)
brak kirów implantacyjnych,
nawracające polipy endometrialne,
niedrożny prawy jajowód.
07.2021 - puste jajo
06.2022 i 10.2022 - (7/8 tc) 💔💔👼🏻👼🏻
03.2023 - (7/8 tc) 💔👼🏻
09.2023 -> 🌈niespodzianka z niedrożnej strony -