X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Nadciśnienie przewlekłe
Odpowiedz

Nadciśnienie przewlekłe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • alauda Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    czy któraś z Was miała zdiagnozowane nadciśnienie jeszcze przed ciążą i przyjmowała jakieś leki?
    Czy w momencie stwierdzenia ciąży od razu zmieniałyście lek na Dopegyt?
    Mój ginekolog zalecił mi kontynuację leczenia amlodypiną. Trochę mnie to martwi, ponieważ nie ma żadnych badań klinicznych dotyczacych tego specyfiku na kobietach w ciąży a dodatkowo lek ten jest lekiem kategorii C.
    Natomiast każdy inny lekarz - rodzinny, kardiolog, endokrynolog zalecają mi natychmiastową zmianę na metyldopę (Dopegyt).
    Skłaniam się więc ku zmianie, mimo innych zaleceń mojego ginekologa.
    Ale jestem ciekawa, czy któraś z Was kontynuowała leczenie innych lekiem niż Dopegyt i wszystko zakończyło się szczęśliwie?

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

02.24➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja choruję na nadciśnienie. Przed ciążą brałam Coronal 5. W 5tc poszłam do kardiologa i kazała od razu przejść na Dopegyt 2x1. Po miesiącu gin podniosła mi dawkę na 3x1 i tak na razie łykam. Do tego Acard 150.
    A i zalecone mam dużo magnezu. Aktualnie Magne B6 forte 3x1.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 17:27

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• alauda Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedz Opóźniona. Ja również jednak przerzuciłam się na Dopegyt. Zrobiłam to wbrew zaleceniom ginekologa, ale przynajmniej mam teraz spokój ducha☺️ I również biorę Acard 150 - akurat tutaj tego nie kwestionowałam😊
    A jak tylko zostanie potwierdzona ciąża kliniczna, to od razu umawiam się do Poradni Nadciśnienia Tętniczego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 19:45

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

02.24➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ