X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Nerka podkowiasta
Odpowiedz

Nerka podkowiasta

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich :) Poszukuję mam/ kobiet w ciąży, które spotkały się z problemem wady nerek jaką jest nerka podkowiasta ( zrośnięcie nerek). Kilka lat temu na wizycie kontrolnej lekarz powiedział mi, że jak kobieta nie wie,że ma nerkę podkowiastą to w ciąży się dowie. Aktualnie jestem w 13 tygodniu...Wiem, że grozi to różnymi komplikacjami, ale nie znam nikogo kto przeszedłby ciążę z tą wadą. Nie wiem czego się spodziewać i martwię się na zapas...Może któraś z Was może mi coś więcej powiedzieć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam tylko tyle, że to dość częsta wada i że ludzie z nią żyją wcale o niej nie wiedząc, więc mam nadzieję, że nie jest to coś groźnego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ma Pani rację często tak jest. Niestety w moim przypadku wiąże się to z częstymi infekcjami dodatkowo wiem, że z czasem dziecko zaczyna naciskać na część połączenia nerek- przygniata do kręgosłupa co może być bolesne i co ważniejsze powodować zastoje i nadciśnienie. Zastanawiam się czy jest tak zawsze i jakie niesie zagrożenie dla dziecka...dziękuję za pomoc

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och, darujmy sobie tę "Panią" ;-)
    Niestety, wcale nie pomogłam, ot dorzuciłam 3 grosze. Trzymam kciuki za Ciebie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczą się chęci:) Powodzenia i Tobie

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ