X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje nerwica na poczatku ciąży
Odpowiedz

nerwica na poczatku ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie... mam do was pytanie miałam nerwice, potem przeszła jestem w 7 tyg ciazy i zdarza mi się w nocy straszny stres albo lęk... próbuje z tym walczyć, do tego w nocy pomaga mi mąż... czy może to negatywnie wpłynąć na rozwój dziecka??

relgg7rfroacrbi5.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko czuje to co my, wiec nalezy unikac stresu i lekow. Łatwo sie mowi - sama naleze do ludzi, ktorzy nie raz maja napady leku w nocy. Zazwyczaj jak sie dzieje cos stresujacego w dzien. Moj maz tez mi wtedy pomaga i mnie uspokaja. Postaraj sie znalesc jakis sposob, zeby jak najszybciej panowac nad atakami. Mi pomagały dwie rzeczy... Albo mi maz opowiadał o jakiejs grze, w ktora kiedys grał, co w niej robil, zdobyl itd. i to mnie uspokajało i zasypialam, albo mowilam wszystkie znane mi modlitwy w myslach tak dlugo az zasnelam. Wazne, zeby zajac głowe czyms innym niz mysleniem o niepokoju. Bedzie dobrze! Na niektore sytuacje nie mamy wplywu. Nerwica to choroba. Powiedz o tym lekarce moze doradzi Ci cos. Ja mam w ksiazeczke ciazy wpisane, szczegolne obciazenia: stres.
    A i jeszcze jedno mi troche pomagało: picie melisy, ale nie tak bardzo jak spokojna rozmowa przed snem i te modlitwy i piosenki religijne w myslach...

sylvia lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz na razie jeszcze jestes na początku, dopiero za chwilke malec bedzie czuł twoje emocje w bardziej bezpośredni sposób, wiec jest jeszcze troch czasu na to żeby znaleś sposób na swoje leki.
    Z fizycznego punktu widzenia sposb funkcjonowania organizmu bardzo przekłada sie na psychike. Kiedys duzo o tym czytalam, bo i mnie dotyczył ten problem.
    Wazna jest odpowiednia dawka magnezu - on odpowiada za napięcie ktore z kolei wplywa na kłopoty ze snem, ale tez okazuje sie ze według medycyny chinskiej gdy slabna nasze nerki to mamy sklonnosc do zinych dloni, stop, ale tez do depresji, bezssennosci i lęków. Nerki mozna wzmocnic odpowiednia dieta, ktora wspomoze je energetycznie i wesprze caly organizm. W moim przypadku to osoba z zewnatrz pomogla ulozyc taka dietę, ale tez mozna wspomoc sie ksiazkami (tylko zawsze sprawdzac czy dana potrawa moze byc jedzona w ciazy).
    Mnie dal jeszcze wsparcie psycholog, ktory wiele juz ukonkretyzowanych obaw i lekow pomog sie pozbyc, opanowac ulozyc no i jest ok:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2013, 12:23

sylvia lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Gosia33333 Debiutantka

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia wrote:
    witajcie... mam do was pytanie miałam nerwice, potem przeszła jestem w 7 tyg ciazy i zdarza mi się w nocy straszny stres albo lęk... próbuje z tym walczyć, do tego w nocy pomaga mi mąż... czy może to negatywnie wpłynąć na rozwój dziecka??

Jak dalszy przebieg ciąży? Czy dzidziuś urodził się zdrowy?
    Mam podobną sytuację i się martwię że zaszkodzę dziecku.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ