X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niski przyrost bety, pomocy!
Odpowiedz

Niski przyrost bety, pomocy!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ola1912 Debiutantka

Wysłany: 25 kwietnia, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    02.04 zrobiłam pierwszy test pozytywny. Potem bthcg 4.04 579mlu/ml 7.04 1085mlu/ml i wizyta u ginekologa 8.04 , widać pęcherzyk ciążowy 2mm. Kolejna wizyta za tydzień 14.04 pierwszy pęcherzyk nie urósł, pojawił się drugi. Informacją że na 90% nic z tego nie bedzie i płacz :( kolejna wizyta 22.04 ze złym nastawieniem, okazało się że oba pęcherzyki urosły 7,7mm i 6,1mm. Dostałam progesteron i zlecenie na bthcg 23.04 16500mlu/ml 25.04 17400mlu/ml
    Wyczytałam że powinno się dużo więcej podnieść, jestem załamana, nie wiem co bedzie. Czy miałyście podobne sytuacje i byl maluszek? Czy moge miec jakiekolwiek nadzieje?

• promykk Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola1912 wrote:
    02.04 zrobiłam pierwszy test pozytywny. Potem bthcg 4.04 579mlu/ml 7.04 1085mlu/ml i wizyta u ginekologa 8.04 , widać pęcherzyk ciążowy 2mm. Kolejna wizyta za tydzień 14.04 pierwszy pęcherzyk nie urósł, pojawił się drugi. Informacją że na 90% nic z tego nie bedzie i płacz :( kolejna wizyta 22.04 ze złym nastawieniem, okazało się że oba pęcherzyki urosły 7,7mm i 6,1mm. Dostałam progesteron i zlecenie na bthcg 23.04 16500mlu/ml 25.04 17400mlu/ml
    Wyczytałam że powinno się dużo więcej podnieść, jestem załamana, nie wiem co bedzie. Czy miałyście podobne sytuacje i byl maluszek? Czy moge miec jakiekolwiek nadzieje?
    Przy takich wysokich wartościach to przyrosty już nie są takie duże. Powyżej 1000 to już na USG się patrzy. Ja bym jeszcze miała nadzieję, przy 2 pęcherzykach to 1 może się zatrzymać i beta przez to skakać i inne zawirowania. Wszystkiego dobrego. 💖

Ola1912 lubi tę wiadomość

10.2024 💔 9tc. p. zatrzymane, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    tp: 08.09.25 🍼🤞

preg.png
  • Ola1912 Debiutantka

Wysłany: 25 kwietnia, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdopodobnie w 3 tyg miałam 1085mlu/ml to jest dużo ponad normę na ten tydzień. Też mi się wydaje że jeden nie dał rady i dlatego ta beta tak wolno rośnie. Staram się miec nadzieję, dziękuję bardzo ❤️

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ