X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Obniżenie sie szyjki macicy
Odpowiedz

Obniżenie sie szyjki macicy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AnielskieOczy Debiutantka

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. W 26 tc wylądowałam w szpitalu ponieważ okazało sie ze szyjka macicy obniżyła sie do 13mm. Byłam tam 10 dni, dostałam rożne zastrzyki, antybiotyki zeby nie miec skurczy oraz zeby wszystko "stanęło" w miejscu do bezpiecznego 34+0...
    W poniedziałek zacznę 28 tc.... Do 34 jest jeszcze kupę czasu i nieraz martwię sie czy uda mi sie "dotrzymać" i doczekać tej magicznej bariery gdy malenstwo bedzie mogło spokojnie przyjsc na swiat. Czy ktoras z was tez przez to przechodzi badz przechodziła? Czasami mam wrażenie ze cały swiat zwalił mi sie na głowę :(

• pap86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikt nie proponował Ci pessara? Jest wiele dziewczyn, którym w takiej sytuacji założono pessar i elegancko trzymają terminy a nawet niektóre przenaszają ciąże! :) musisz dużo leżeć żeby nie obciążać szyjki a gdyby pojawiły się skurcze to natychmiast szpital.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • AnielskieOczy Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nikt mi tego nie zaproponował ani nawet słowem sie na ten temat nikt nie odezwał.
    Dostałam tylko jakies lekarstwa ktore niby zapobiegają skurczom, ale musze jeszcze tyle wytrzymać ze boje sie ze cos moze pójść nie tak :(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ