X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Obniżenie sie szyjki macicy
Odpowiedz

Obniżenie sie szyjki macicy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AnielskieOczy Debiutantka

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. W 26 tc wylądowałam w szpitalu ponieważ okazało sie ze szyjka macicy obniżyła sie do 13mm. Byłam tam 10 dni, dostałam rożne zastrzyki, antybiotyki zeby nie miec skurczy oraz zeby wszystko "stanęło" w miejscu do bezpiecznego 34+0...
    W poniedziałek zacznę 28 tc.... Do 34 jest jeszcze kupę czasu i nieraz martwię sie czy uda mi sie "dotrzymać" i doczekać tej magicznej bariery gdy malenstwo bedzie mogło spokojnie przyjsc na swiat. Czy ktoras z was tez przez to przechodzi badz przechodziła? Czasami mam wrażenie ze cały swiat zwalił mi sie na głowę :(

• pap86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikt nie proponował Ci pessara? Jest wiele dziewczyn, którym w takiej sytuacji założono pessar i elegancko trzymają terminy a nawet niektóre przenaszają ciąże! :) musisz dużo leżeć żeby nie obciążać szyjki a gdyby pojawiły się skurcze to natychmiast szpital.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • AnielskieOczy Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nikt mi tego nie zaproponował ani nawet słowem sie na ten temat nikt nie odezwał.
    Dostałam tylko jakies lekarstwa ktore niby zapobiegają skurczom, ale musze jeszcze tyle wytrzymać ze boje sie ze cos moze pójść nie tak :(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ