X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Obniżenie sie szyjki macicy
Odpowiedz

Obniżenie sie szyjki macicy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AnielskieOczy Debiutantka

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. W 26 tc wylądowałam w szpitalu ponieważ okazało sie ze szyjka macicy obniżyła sie do 13mm. Byłam tam 10 dni, dostałam rożne zastrzyki, antybiotyki zeby nie miec skurczy oraz zeby wszystko "stanęło" w miejscu do bezpiecznego 34+0...
    W poniedziałek zacznę 28 tc.... Do 34 jest jeszcze kupę czasu i nieraz martwię sie czy uda mi sie "dotrzymać" i doczekać tej magicznej bariery gdy malenstwo bedzie mogło spokojnie przyjsc na swiat. Czy ktoras z was tez przez to przechodzi badz przechodziła? Czasami mam wrażenie ze cały swiat zwalił mi sie na głowę :(

• pap86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikt nie proponował Ci pessara? Jest wiele dziewczyn, którym w takiej sytuacji założono pessar i elegancko trzymają terminy a nawet niektóre przenaszają ciąże! :) musisz dużo leżeć żeby nie obciążać szyjki a gdyby pojawiły się skurcze to natychmiast szpital.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • AnielskieOczy Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nikt mi tego nie zaproponował ani nawet słowem sie na ten temat nikt nie odezwał.
    Dostałam tylko jakies lekarstwa ktore niby zapobiegają skurczom, ale musze jeszcze tyle wytrzymać ze boje sie ze cos moze pójść nie tak :(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ