X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Otwieranie sie szyjki
Odpowiedz

Otwieranie sie szyjki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki, wlasnie wkroczylam w 27 tc a juz 2 tyg temu lekarz stwierdzil ze szyjka zaczela sie otwierac i nakazal lezenie:(

• madamama Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, współczuję! Ja wczoraj się dowiedziałam, że niestety skraca się szyjka. Ma teraz 21 mm, w nocy na IP miałam dwa razy KTG, na szczęście skurcze ustąpiły i wypuścili mnie do domu. W piątek jadę do szpitala na założenie pessaru i od wczoraj leżę, łykając magnez, nospę i scopolan. Trzymam kciuki za Twoje maleństwo, wytrzymamy jeszcze co najmniej 10 tygodni w dwupaku i urodzimy zdrowe, donoszone dzieci.

sjr9qqa.png
  • Karolajn Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli cie to w jakiś sposób pocieszy to ja ci powiem, że ja na początku 34 tygodnia miałam 2 cm rozwarcia i lekarka kazała mi się oszczędzać i zapisała luteinę żebym dotrwała chociaż do 37 tygodnia i dotrwałam do 37, choć wcale się nie oszczędzałam, gotowałam, prałam, sprzątałam i byłam na wizycie i lekarka powiedziała, że już długo w ''dwupaku'' nie pochodzę i teraz jestem w 38 i widzę, że synkowi sie wcale nie spieszy...

kasjja lubi tę wiadomość

20090926570117.png
    mhsvj44jhkebb1ma.png
    f2w3rjjgjedmuzf8.png
  • karina.82 Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w bardzo podobnej sytuacjj, też mam niewydolność szyjki i łożysko niskoschodzące do tego , też leżę od 2 tygodni, szerzej opisałam moją sytuację na wątku o leżących ciężarnych. Wygląda na to, że tak samo dużo leżenia przed nami. Oby do 15 sierpnia wtedy będzie już bezpieczny 37 tydzień, a teraz od wizyty do wizyty, teraz idę jutro. A jeśli chodzi o Twoje rozwarcie, to po jednej wizycie to wiesz czy miałaś też już kolejną kontrolę, bo czytałam, że u niektórych dziewczyn robiło się rozwarcie np. z powodu stesu, a po leżeniu na kolejnej wizycie już było lepiej.

f2w3rjjg6438hu6q.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ