X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Paciorkowiec i gronkowiec
Odpowiedz

Paciorkowiec i gronkowiec

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anais Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Aktualnie 25/26tc. Odebrałam wyniki wymazu z pochwy (zlecone z powodu skurczy i bólu brzucha) I jestem przerażona. Oprócz kolonii grzybów, pojawił się gronkowiec złocisty- bardzo liczny i paciorkowiec (GBS) bardzo liczny. Niebawem mam wizytę, ale gdzie nie czytam- lekarze bagatelizują to w takim okresie ciąży. Czy te wyniki są bardzo niepokojące?

• Monika123 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

ja jestem obecnie w 24 tc. W wymazie z pochwy wyszedł mi również liczny paciorkowiec oraz nieliczne bakterie grzybicy. Na paciorkowca nie dostałam nic od lekarza (konsultowałam z dwoma lekarzami i każdy powiedział, że dopiero śród-porodowe podanie antybiotyku, wcześniej się nie leczy), natomiast na bakterie grzybicze dostałam Nystatynę VP dopochwowo.
    Daj znać co powiedział Ci lekarz.

j45n7fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na paciorkowca (GBS) dostaje się antybiotyk podczas porodu żeby nie zarazić dziecka. Dziecko może zarazić się tylko wtedy..

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ