X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Paciorkowiec i gronkowiec
Odpowiedz

Paciorkowiec i gronkowiec

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anais Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Aktualnie 25/26tc. Odebrałam wyniki wymazu z pochwy (zlecone z powodu skurczy i bólu brzucha) I jestem przerażona. Oprócz kolonii grzybów, pojawił się gronkowiec złocisty- bardzo liczny i paciorkowiec (GBS) bardzo liczny. Niebawem mam wizytę, ale gdzie nie czytam- lekarze bagatelizują to w takim okresie ciąży. Czy te wyniki są bardzo niepokojące?

• Monika123 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

ja jestem obecnie w 24 tc. W wymazie z pochwy wyszedł mi również liczny paciorkowiec oraz nieliczne bakterie grzybicy. Na paciorkowca nie dostałam nic od lekarza (konsultowałam z dwoma lekarzami i każdy powiedział, że dopiero śród-porodowe podanie antybiotyku, wcześniej się nie leczy), natomiast na bakterie grzybicze dostałam Nystatynę VP dopochwowo.
    Daj znać co powiedział Ci lekarz.

j45n7fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na paciorkowca (GBS) dostaje się antybiotyk podczas porodu żeby nie zarazić dziecka. Dziecko może zarazić się tylko wtedy..

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ