X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Pieprzyki, znamiona itp. w ciąży
Odpowiedz

Pieprzyki, znamiona itp. w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym się Was zapytać czy zauważyłyście aby znamiona lub pieprzyki na Waszym ciele w czasie ciąży zmieniały się lub rosły? Mam 2 pieprzyki na plecach (około 0,5mm na 0,5mm), biorę duphaston i luteinę praktycznie od 5 tyg.ciąży...problem tkwi w tym ,że jakoś na dniach minimalnie jakby pieprzyk zwłaszcza jeden się zmienił tzn. troszkę urósł? bardziej wypukły się zrobił - umówiona jestem do dermatologa ale dopiero na 22.08 póki co muszę czekać... Wyczytałam ,że podobno w ciąży podczas zmian hormonalnych taki problem może wyjść. Czy któraś z Was się z tym spotkała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2013, 16:58

• liri Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm..ja mam bardzo dużo pieprzyków- w listopadzie nawet 3 chirurgicznie usuwane- pare do stałej kontroli- ale nie wpadłam na to aby je obbserwowac w ciazy- ale nawet jezeli zmienily kształt- to nie koniecznie oznacza cos zlego- znamiona maja prawo sie zmieniac- zwiekszac itd- najwazniejsze ze bedziesz je kontrolowała i dermatologa- ale mysle ze nie masz sie czym martwic

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czytałam w internecie, że tak może się dziać. Ja właśnie też mam dylemat bo jakiś czas temu zauważyłam mały pieprzyk na ramieniu zaczerwieniony lekko i wypukły. Teraz została tylko ta wypukłość, ale właśnie nie pamiętam czy miałam go już czy dopiero teraz się ukazał.

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam jednego kilka lat temu wycinanego i było ok ( wycinany był dlatego,że drażniła go bielizna) w maju zapisałam się na wiytę na nfz i dopiero w 22sierpnia ide na kontrolę...przy okazji zapytam się czy to coś groźnego.

• kamila87 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam znamię na nodze i nie zauważyłam żeby się zmieniało w trakcie ciąży, natomiast na brzuchu i dekolcie mam wysyp nowych pieprzyków. Chyba nie ma się czym przejmować z tego co słyszałam to w ciąży różne rzeczy wyskakują za sprawą hormonów.

l22n8u69d305d6ng.png
    Aniołek 9tc [*] 19.08.2015
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wypukły pieprzyk na plecach i teraz w ciąży powiększył mi się tzn. tak jakby wydłużył się.

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pod pachą i też zauważyłam,że się powiększył- własnie jakby napuchł. trzeba pamiętać, że w ciązy w większości nie kontrolujemy swojego ciała więc pozostaje nam obserwować.

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 2 września 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą miałam usunięte dwa na brzuchu i jednego na głowie, ale z badania his-pat wszystko ok, nie podoba mi sie jeden na łydce w ciąży trochę zaciemniał, ale z tego co czytałam ciąża sprzyja pojawianiu sie nowych i powiększaniu obecnych znamion

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację,ja kilka dni temu byłam u dermatologa. Obejrzał dokładnie moje znamiona i pieprzyki które się zmieniły podczas ciąży i powiedział że nie mam się czy martwić-własnie hormony tak na nie działaja.

• Lilka Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tak u mnie tez sie powiekszyly i powstaly jowe na podlozu hormonalnym.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:44

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Chciałabym się Was zapytać czy zauważyłyście aby znamiona lub pieprzyki na Waszym ciele w czasie ciąży zmieniały się lub rosły? Mam 2 pieprzyki na plecach (około 0,5mm na 0,5mm), biorę duphaston i luteinę praktycznie od 5 tyg.ciąży...problem tkwi w tym ,że jakoś na dniach minimalnie jakby pieprzyk zwłaszcza jeden się zmienił tzn. troszkę urósł? bardziej wypukły się zrobił - umówiona jestem do dermatologa ale dopiero na 22.08 póki co muszę czekać... Wyczytałam ,że podobno w ciąży podczas zmian hormonalnych taki problem może wyjść. Czy któraś z Was się z tym spotkała?
    ja też zauwazyłam ze pieprzyki zmieniły kształt, wiec to chyba nic złego ;)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi urosły włókniaki, do usunięcia po ciąży

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz kilka znamion usuwalam, ale teraz w ciazy widze, ze od poczatku zaczely rosnac a wczesniej byly plaskie i nic sie z nimi nie dzialo. Wiec ciaza ma na to wplyw jak najbardziej. Po porodzie znow bede miala kila do usuniecia <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie powiększyły, w ciazy rozumiem ze sie nie usuwa, prawda? Czy po porodzie znamiona i te rożne zmiany sie wam zmniejszyły czynszu zostały takie?jesli zostaną, to bede miała conajmniej 2 do usunięcia, przed ciaza tez usuwałem jedno...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ