Pieprzyki, znamiona itp. w ciąży
-
nick nieaktualnyChciałabym się Was zapytać czy zauważyłyście aby znamiona lub pieprzyki na Waszym ciele w czasie ciąży zmieniały się lub rosły? Mam 2 pieprzyki na plecach (około 0,5mm na 0,5mm), biorę duphaston i luteinę praktycznie od 5 tyg.ciąży...problem tkwi w tym ,że jakoś na dniach minimalnie jakby pieprzyk zwłaszcza jeden się zmienił tzn. troszkę urósł? bardziej wypukły się zrobił - umówiona jestem do dermatologa ale dopiero na 22.08 póki co muszę czekać... Wyczytałam ,że podobno w ciąży podczas zmian hormonalnych taki problem może wyjść. Czy któraś z Was się z tym spotkała?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2013, 16:58
-
hmm..ja mam bardzo dużo pieprzyków- w listopadzie nawet 3 chirurgicznie usuwane- pare do stałej kontroli- ale nie wpadłam na to aby je obbserwowac w ciazy- ale nawet jezeli zmienily kształt- to nie koniecznie oznacza cos zlego- znamiona maja prawo sie zmieniac- zwiekszac itd- najwazniejsze ze bedziesz je kontrolowała i dermatologa- ale mysle ze nie masz sie czym martwic
-
Też czytałam w internecie, że tak może się dziać. Ja właśnie też mam dylemat bo jakiś czas temu zauważyłam mały pieprzyk na ramieniu zaczerwieniony lekko i wypukły. Teraz została tylko ta wypukłość, ale właśnie nie pamiętam czy miałam go już czy dopiero teraz się ukazał.
-
nick nieaktualny
-
Hej, ja mam znamię na nodze i nie zauważyłam żeby się zmieniało w trakcie ciąży, natomiast na brzuchu i dekolcie mam wysyp nowych pieprzyków. Chyba nie ma się czym przejmować z tego co słyszałam to w ciąży różne rzeczy wyskakują za sprawą hormonów.
-
ja mam pod pachą i też zauważyłam,że się powiększył- własnie jakby napuchł. trzeba pamiętać, że w ciązy w większości nie kontrolujemy swojego ciała więc pozostaje nam obserwować.
-
Ja przed ciążą miałam usunięte dwa na brzuchu i jednego na głowie, ale z badania his-pat wszystko ok, nie podoba mi sie jeden na łydce w ciąży trochę zaciemniał, ale z tego co czytałam ciąża sprzyja pojawianiu sie nowych i powiększaniu obecnych znamion
-
nick nieaktualny
-
Marysia0312 wrote:Chciałabym się Was zapytać czy zauważyłyście aby znamiona lub pieprzyki na Waszym ciele w czasie ciąży zmieniały się lub rosły? Mam 2 pieprzyki na plecach (około 0,5mm na 0,5mm), biorę duphaston i luteinę praktycznie od 5 tyg.ciąży...problem tkwi w tym ,że jakoś na dniach minimalnie jakby pieprzyk zwłaszcza jeden się zmienił tzn. troszkę urósł? bardziej wypukły się zrobił - umówiona jestem do dermatologa ale dopiero na 22.08 póki co muszę czekać... Wyczytałam ,że podobno w ciąży podczas zmian hormonalnych taki problem może wyjść. Czy któraś z Was się z tym spotkała?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-