Pierwsze invitro nieudane ;(
-
Niestety nie udało się. Ja lat 26. Starania od 3 lat, 3 zamrozone zarodki. Transfer pierwszy byl 9.01.2025, mrozony zarodek 5 dniowy, 23.01 pierwsze hcg 5.71, 25.01 drugie hcg 2.33. Jesteśmy załamani. Nie mam już na to sily, nie radzę sobie z ciągłymi porażkami ;(
-
Przykro mi bardzo. Jak dla mnie jestes osoba jeszcze mloda i wiem to najbardziej denerwuje jesli sie tak mowi. Ja chcialam zdazyc przed 30 urodzic a mam 42 lata i szykuje sie na to,ze dopiero bede miala pierwsze dziecko. 10 lat szukania i brak przyczyn. Lekarze nie potrafili zgadnac co moze byc nie tak. Zrobcie sobie oboje dobra dokladna diagnostyke.W tym wieku powinno byc to przeciez latwiejsze. Jest na forum duzo podpowiedzi co do badan jakie robic. Od zwyklych chorob po hsg,laparoskopie,histeroskpie,stany zapalne macicy,immunologia.druga polowka tez dokladne badania,nie tylko zwykle.Masz czas na to aby wybadac ile sie da. Ja juz to wszystko przeszlam. Najwazniejsze ze w koncu skutek jest dobry. My juz tylko postawilismy na zdrowa diete plus bez uzywek,co wymaga czasem troche poswiecenia i suplementy dobre.Znac przyczyne niepowodzen to juz polowa sukcesu. Oby sie udalo szybko.
MiPa lubi tę wiadomość
Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystkie inne badania ok
2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka -
MiPa wrote:Niestety nie udało się. Ja lat 26. Starania od 3 lat, 3 zamrozone zarodki. Transfer pierwszy byl 9.01.2025, mrozony zarodek 5 dniowy, 23.01 pierwsze hcg 5.71, 25.01 drugie hcg 2.33. Jesteśmy załamani. Nie mam już na to sily, nie radzę sobie z ciągłymi porażkami ;([/QUOTE
Hej, czy badaliście zarodki?
Ja miałam 4 zarodki bardzo dobrej jakości, tylko 1 z nich po badaniu genetycznym nadawał się do transferu. Wydaliśmy na to trochę kasy ( co i tak było kropla w morzu wydatków ) ale dzięki temu oszczędziłam sobie rozczarowań, że się nie udało np 3 razy bo moglibyśmy zacząć od tamtych zarodków.
Trzymam kciuki za Was! Dużo siły! ❤️ -
Badanie zarodkow wykonuja podczas procedury in vitro,nazywaja sie Pgt a. Mysle ze najczesciej sa rekomendowane kobietom po 40 jako ze ryzyko jest wieksze wad z wiekiem.koszt zalezy od kliniki.Raczej nie sa dostepne w refundacji. Standardowo badaja chyba klase zarodkow ale nie mialam w koncu in vitro to nie wiem jaka moze byc najlepsza,chyba AA.Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Amh 0.39
Dfi 21%
MiPa wrote:Niestety nie udało się. Ja lat 26. Starania od 3 lat, 3 zamrozone zarodki. Transfer pierwszy byl 9.01.2025, mrozony zarodek 5 dniowy, 23.01 pierwsze hcg 5.71, 25.01 drugie hcg 2.33. Jesteśmy załamani. Nie mam już na to sily, nie radzę sobie z ciągłymi porażkami ;(
A jakie wskazania do in vitro były ? U mnie stwierdzono niepłodność idiopatyczną 🙄
W Marcu będzie pierwszy transfer ale boje się że się nie uda . Na początku się cieszyłam że udało nam się dostać do programu i że teraz pójdzie z górki bo 3 lata do staramy i nic.. niestety chyba za dużo czytałam na forach o tym in vitro i to wcale nie jest tak że się udaje za pierwszym razem 😔 -
Marysia-91 wrote:A jakie wskazania do in vitro były ? U mnie stwierdzono niepłodność idiopatyczną 🙄
W Marcu będzie pierwszy transfer ale boje się że się nie uda . Na początku się cieszyłam że udało nam się dostać do programu i że teraz pójdzie z górki bo 3 lata do staramy i nic.. niestety chyba za dużo czytałam na forach o tym in vitro i to wcale nie jest tak że się udaje za pierwszym razem 😔
u męża morfologia 0%, u mnie cykle bezowulacyjne. My też 3 lata staran pod okiem kliniki i nic. Mieliśmy nadzieję w invitro a tu pierwsza porażka ;( -
MiPa wrote:u męża morfologia 0%, u mnie cykle bezowulacyjne. My też 3 lata staran pod okiem kliniki i nic. Mieliśmy nadzieję w invitro a tu pierwsza porażka ;(Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Amh 0.39
Dfi 21%