X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Plamienie w 6tygodniu ciąży
Odpowiedz

Plamienie w 6tygodniu ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nvciiiia Koleżanka

Wysłany: 17 marca, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaskoczyło mnie brązowe plamienie które w danej chwili ustało, było czasami z malutkimi żyłkami czerwonymi lub taki gęsty ciągnący się śluz zabarwiony trwało to z 3 godziny i tylko przy przecieraniu papierem, nie wiem co myśleć na ten temat, ból mam w podbrzuszu jak zawsze chwilowe delikatne i zanikające, nie częste. Aktualnie mój lekarz do czwartku jest niedostępny bo wyjechał, w głowie scenariusz że to poronienie nie wiem czy jechać na oddział i się kłaść czy czekać miał ktoś podobnie i było wszystko wporzadku? Ginekolog mówiła że dziś powinien pojawić się zarodek a pod koniec tygodnia bicie serca, w dniu dzisiejszym myślę o najgorszym..

• walkaOrodzeństwo Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nvciiiia wrote:
    Dzisiaj zaskoczyło mnie brązowe plamienie które w danej chwili ustało, było czasami z malutkimi żyłkami czerwonymi lub taki gęsty ciągnący się śluz zabarwiony trwało to z 3 godziny i tylko przy przecieraniu papierem, nie wiem co myśleć na ten temat, ból mam w podbrzuszu jak zawsze chwilowe delikatne i zanikające, nie częste. Aktualnie mój lekarz do czwartku jest niedostępny bo wyjechał, w głowie scenariusz że to poronienie nie wiem czy jechać na oddział i się kłaść czy czekać miał ktoś podobnie i było wszystko wporzadku? Ginekolog mówiła że dziś powinien pojawić się zarodek a pod koniec tygodnia bicie serca, w dniu dzisiejszym myślę o najgorszym..

Hej w moim przypadku był to niedobór progesteronu więc fajnie by było gdybyś sprawdziła jego poziom. Ja miałam poniżej 10 to bardzo mało. Ale dostałam proga i ładnie urosło. Dziś jestem w 31 t.

• Nvciiiia Koleżanka

Wysłany: 17 marca, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walkaOrodzeństwo wrote:
    Hej w moim przypadku był to niedobór progesteronu więc fajnie by było gdybyś sprawdziła jego poziom. Ja miałam poniżej 10 to bardzo mało. Ale dostałam proga i ładnie urosło. Dziś jestem w 31 t.

Przyjmuje właśnie Duphaston 2x po 1tabletce od piątku przez 10 dni mam brać on chyba pomaga na progesteron? Niby plamienia ustały już kilka godzin temu ale mimo to w glowie myśl o poronieniu.. zmieniłam też witaminy z Pregna Plus na Pregna plus przez żelaza ale wydaje mi się że nie powinno to mieć dużego znaczenia żeby aż mieć chwilowe plamienia

Wysłany: 17 marca, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nvciiiia wrote:
    Przyjmuje właśnie Duphaston 2x po 1tabletce od piątku przez 10 dni mam brać on chyba pomaga na progesteron? Niby plamienia ustały już kilka godzin temu ale mimo to w glowie myśl o poronieniu.. zmieniłam też witaminy z Pregna Plus na Pregna plus przez żelaza ale wydaje mi się że nie powinno to mieć dużego znaczenia żeby aż mieć chwilowe plamienia

Duohaston to progesteron tylko on nie jest naturalny i gorzej przyswajalny. Ja oprócz niego brałam luteinę pod język albo dopochwowo. No napewno nie miałaś poronienia, coś ty... Przecież to brązowa krew i nitki żywej jedynie albo coś się oczyściło albo masz proga niskiego. Witaminy to nie mają aż takiego znaczenia kwas jest ważny metylowany B12 metylowany, żelazo to na późniejszym etapie ma duże znaczenie jak się ma anemie. Nie martw się tak to napewno noc groźnego zbadaj proga i tyle

• Nvciiiia Koleżanka

Wysłany: 17 marca, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walkaOrodzeństwo wrote:
    Duohaston to progesteron tylko on nie jest naturalny i gorzej przyswajalny. Ja oprócz niego brałam luteinę pod język albo dopochwowo. No napewno nie miałaś poronienia, coś ty... Przecież to brązowa krew i nitki żywej jedynie albo coś się oczyściło albo masz proga niskiego. Witaminy to nie mają aż takiego znaczenia kwas jest ważny metylowany B12 metylowany, żelazo to na późniejszym etapie ma duże znaczenie jak się ma anemie. Nie martw się tak to napewno noc groźnego zbadaj proga i tyle

Może masz racje będę musiała iść na krew jak najszybciej i to sprawdzić, tylko moja lekarka dopiero w czwartek wraca więc nawet by mi nic nie przepisała.. Trochę się uspokoiłam bo już myślałam aby jutro na oddział się kłaść z tych nerwów..

• Nvciiiia Koleżanka

Wysłany: 17 marca, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walkaOrodzeństwo wrote:

Plamienia brązowe powróciły na noc myślę już o najgorszym:(

Wysłany: 17 marca, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nvciiiia wrote:
    Plamienia brązowe powróciły na noc myślę już o najgorszym:(
    To nie myśl. Nic nie zmienisz. Coś tam się oczyszcza. Ważne że nie ma żywej krwi. Odrazu powinnaś oznaczyć proga w razie czego duohaston to i 3x1 tabletkę można brać. Inny lekarz też ci moz ewypisac luteinę jak masz niskiego proga. Po co zakładać najgorsze nerwy akurat sytuacji nie sprzyjają i bardziej potęgują krwawienia niż je tamują. Duohaston to prób sztuczny on dużo później działa niż np te które są naturalne pod język czy dopochwowo musisz się uzbroić w cierpliwość. Są kobiety które mają krwiaki i przez całą ciążę mają krwawienia i nie oznaczają one najgorszego. Ciąża to stale niepokój. To dopiero poczatek krzywych akcji

• promykk Autorytet

Wysłany: 18 marca, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, miałam plamienia od 5tc. trwały ponad 2 tygodnie i poza tym wszystko w porządku. :) Plamienia w 1 trymestrze są bardzo częste, czasami jest jakiś krwiaczek, który się opróżnia, a czasami poprostu jeszcze się wszystko „wgryza” w macicę. U mnie był dość niski progesteron i dostałam duphaston.

Jeśli nie ma żywej krwi, ani bólu to nie ma wskazania do wizyty na sorze. Najlepiej sprawdzić na wizycie jak najszybciej, ale bez paniki.

W 1 trymestrze nie powinno się suplementowac żelaza.

Wszystkiego dobrego! 💖

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca, 22:59

10.2024 💔 9tc. p. zatrzymane, zabieg
    30.12.24 ⏸️ beta: 24,3 🤞
    17.01 jest 💗 🥹
    14.02 3,2cm 🫛
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    03.03 6,7cm 🍋
    14.03 120g bobaski 🍎

insulina na noc, letrox, acard
    preg.png
  • Nvciiiia Koleżanka

Wysłany: 20 marca, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promykk wrote:
    Hej, miałam plamienia od 5tc. trwały ponad 2 tygodnie i poza tym wszystko w porządku. :) Plamienia w 1 trymestrze są bardzo częste, czasami jest jakiś krwiaczek, który się opróżnia, a czasami poprostu jeszcze się wszystko „wgryza” w macicę. U mnie był dość niski progesteron i dostałam duphaston.

Jeśli nie ma żywej krwi, ani bólu to nie ma wskazania do wizyty na sorze. Najlepiej sprawdzić na wizycie jak najszybciej, ale bez paniki.

W 1 trymestrze nie powinno się suplementowac żelaza.

Wszystkiego dobrego! 💖

Dla pewności pojechałam na szpital i jestem pod obserwacją, plamienia ustały chwilowo jutro USG i decyzja czy jest dobrze wszystko trzymam kciuki

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ