X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Podwyższone monocyty(MONO) od początku ciąży
Odpowiedz

Podwyższone monocyty(MONO) od początku ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jendulka Debiutantka

Wysłany: 29 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała podwyższoną ilość monocytów we krwi? Ja mam od początku ciąży, lekarz nigdy nie zwraca na to uwagi, chociaż ostatnio ich wartość znacznie się podniosła. Nie rozumiem też różnicy między wartością MONO(która u mnie jest podwyższona), a MONO%, która jest w dolnych granicach normy. Kuzynka nastraszyła mnie, że to może być objaw Mononukleozy a nawet Cytomegalii. Jestem zaniepokojona, dlatego pytam czy któraś z Was ma bądź miała z tym jakieś doświadczenia?

J
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla ciężarnych są inne normy morfologii, więc nie patrz na te co masz na wyniku, tylko słuchaj lekarza. Gdyby było coś nie tak to by powiedział.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ