X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Polipy wystające w 3 trymestrze
Odpowiedz

Polipy wystające w 3 trymestrze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Patrycja 128 Koleżanka

Wysłany: 5 października 2023, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem w 28+5 tygodniu ciąży. We wtorek po kąpieli poleciała mi krew, niedługo ok 10 minut. Zadzwoniłam do lekarza,który kazał mi przyjechać. Przed tym sama obejrzałam w lusterku jak to wygląda i wystają mi dwie czerwone narośle. Jedna mała,a druga duża. Przy badaniu ginekologicznym też pojawiło się krwawienie. Lekarz zapisał mi ampułki dopochwowe,które ledwo idzie zaaplikować,bo polipy zasłaniają wejście do pochwy. Lekarz mówi,że nie są groźne i powinny odpaść pytanie czy na pewno? Miał ktoś tak? Jak to wygląda przy porodzie nie ma ryzyka,że stracę za dużo krwi przez to?

• alauda Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja 128 wrote:
    Witam jestem w 28+5 tygodniu ciąży. We wtorek po kąpieli poleciała mi krew, niedługo ok 10 minut. Zadzwoniłam do lekarza,który kazał mi przyjechać. Przed tym sama obejrzałam w lusterku jak to wygląda i wystają mi dwie czerwone narośle. Jedna mała,a druga duża. Przy badaniu ginekologicznym też pojawiło się krwawienie. Lekarz zapisał mi ampułki dopochwowe,które ledwo idzie zaaplikować,bo polipy zasłaniają wejście do pochwy. Lekarz mówi,że nie są groźne i powinny odpaść pytanie czy na pewno? Miał ktoś tak? Jak to wygląda przy porodzie nie ma ryzyka,że stracę za dużo krwi przez to?

Hej, ja miałam dużego polipa w ciąży (już w 13tc), który prawie wychodził na zewnątrz.
    Cała ciąża bezproblemowa, jedynie trzeba "przyzwyczaić" się do krwawień/plamień. Mieliśmy tez zalecone z mężem aby nie serduszkować, bo powodowałoby to krwawienia i pewnie dodatkowo by to mnie stresowało (ale nie stanowiłoby to jakiegoś wielkiego ryzyka dla ciąży).

Moja doktor również powiedziała, że polip odpadnie przy porodzie. U mnie było cc, bo dziecko było ułożone miednicowo. Jednak na pierwszej wizycie popołogowej, po polipie nie było śladu. Nie wiem, co się z nim stało, bo pewnie zauważyłabym, że mi odpadł. Najprawdopodoniej się wchłonął. Albo rzeczywiście odpadł i jakoś mi to umknęło.

Nie obawiaj się. że się wykrwawisz. Polipy są bardzo ukrwione, ale nie aż tak aby spowodować jakieś zagrożenie dla zdrowia lub życia:) Obecnie mam 3mm polipa i pizdryk krwawi tak, ze mam czasami wrażenie, że mam niekończący się okres ;)

Zyczę Ci dużo cierpliwości, bo jednak każde krwawienie w ciąży to stres, mimo, że wiesz, że to tylko glupi polip.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2023, 10:18

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

02.24➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ