X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Półpasiec
Odpowiedz

Półpasiec

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • megstella Debiutantka

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,mam pytanie. Szukałam tego w necie, ale dalej nic nie wiem. Jestem w 7 miesiącu, koleżanka zaprosiła mnie do domu na kawę.Wczoraj napisała,że odwiedziła ją ostatnio teściowa, którą kilka dni potem zdiagnozowano z półpaścem. Koleżanka jest zdrowa póki co,ale zastanawiam się,czy mogę się z nią teraz spotykać. Nigdy nie miałam ospy ani półpaśca, nie wiem czy w takiej sytuacji jest niebezpieczeństwo zarażenia się.Wiem,że ospą mogłabym się zarazić,a półpaścem?Ktoś wie coś na ten temat?

trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka
  • Mama.33 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Półpasiec, wywołuje ten sam wirus co ospę wietrzną. Ja w pierwszej ciąży zachorowałam na półpaśca. Ospę miałam jako dziecko. Koleżanka od mamy z pracy miała półpaśca i myślę ze tak się zarazilam. Miałam kilka bąbli po lewej stronie brzucha. I nic pozatym. Byłam w 6 miesiącu ciąży. Syn urodził się zdrowy.

201808071762.png
    200603254670.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ