X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje POMOCY! Poznań
Odpowiedz

POMOCY! Poznań

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MajaT Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam lekarza (najlepiej z Poznania), który poprowadzi mnie tak, żebym donosiła ciążę. Poroniłam 3 razy. Mam mutację MTHFR (homozygota), Czynnik V Leiden (heterozygota).

I ciąża- puste jajo płodowe
    II ciąża- obumarła 11t.
    III ciąża- obumarła 8 t. (na acardzie i clexane)

• Riri22 Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj. Ja rownież jestem po 3 stratach. Pierwsza ciaża puste jajo. 2 następne to ciaże biochemiczne z tym ze w ostatniej od owulacji bylam na clexanie, polocardzie, dupku i kwasie 5 mg. Wszystkie 3 ciaze u tego samegeo lekarza. Powiedzialam dość...uderzyłam na Poznań do dr Kubiaczyk-Paluch. Zleca kilka dodatkowych badań, ktorych jeszcze nie miałam, zaleciła tylko i wyłacznie wit. Metylowane , clexane, acard i encorton od pozytywnego testu. 3 moje kuzynki sie u niej leczyly i kazda ma teraz bobo. Mam mthfr 1298, PAI1 i V leiden....jestem załamana...

5.2014 ciąża obumarła 9 tydz.
    3.2016 ciąża biochemiczna
    5.2017
    Mthfr, V leiden, PAI-1
  • ania1802 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do doktora Słopienia do Medica Now. Osobiscie nie mialam problemow ale kolezankom pomogl. :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ