X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje POMOCY! Poznań
Odpowiedz

POMOCY! Poznań

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MajaT Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam lekarza (najlepiej z Poznania), który poprowadzi mnie tak, żebym donosiła ciążę. Poroniłam 3 razy. Mam mutację MTHFR (homozygota), Czynnik V Leiden (heterozygota).

I ciąża- puste jajo płodowe
    II ciąża- obumarła 11t.
    III ciąża- obumarła 8 t. (na acardzie i clexane)

• Riri22 Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj. Ja rownież jestem po 3 stratach. Pierwsza ciaża puste jajo. 2 następne to ciaże biochemiczne z tym ze w ostatniej od owulacji bylam na clexanie, polocardzie, dupku i kwasie 5 mg. Wszystkie 3 ciaze u tego samegeo lekarza. Powiedzialam dość...uderzyłam na Poznań do dr Kubiaczyk-Paluch. Zleca kilka dodatkowych badań, ktorych jeszcze nie miałam, zaleciła tylko i wyłacznie wit. Metylowane , clexane, acard i encorton od pozytywnego testu. 3 moje kuzynki sie u niej leczyly i kazda ma teraz bobo. Mam mthfr 1298, PAI1 i V leiden....jestem załamana...

5.2014 ciąża obumarła 9 tydz.
    3.2016 ciąża biochemiczna
    5.2017
    Mthfr, V leiden, PAI-1
  • ania1802 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do doktora Słopienia do Medica Now. Osobiscie nie mialam problemow ale kolezankom pomogl. :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ