X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poród w późniejszym wieku
Odpowiedz

Poród w późniejszym wieku

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Annite Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2020, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tu mamy, które rodziły w wieku 39-40lat? Wiem, że na nic nie ma reguły ale czy ciąża dała się jakoś we znaki, czy z dzieckiem wszystko było w porządku a potem z macierzyństwem?

• Britka Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy poród w wieku 34 lat zdrowa córcia choć ciaza trudna z problemami. Piec lat później druga ciąża jeszcze bardziej powiklana i problematyczna prawie 2 miesiące w szpitalu ale szczęśliwie zakończona w 37 tyg. Córka z wrodzona wada serca. Problemy nie miały nic wspólnego z wiekiem. Wychowanie dzieci zawsze jest trudne nie ważne ile ma się lat. Obecnie jest i tak o wiele lepiej niż w przeszłości kiedy nie robiono tylu badań w ciąży oraz po porodzie dla noworodka. https://porady-zdrowie.pl/jakie-badania-powinien-miec-wykonane-noworodek/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2020, 07:28

• agjot1979 Autorytet

Wysłany: 30 września 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodząc ostatnie dziecko miałam 40 lat 😊 w tej chwili moje dzieci maja 11, prawie 5 lat i ostatnie rok. Z perspektywy czasu stwierdzam ze pierwsze było za wcześnie. Dopiero druga i trzecia ciąża była bardziej świadoma a ja spokojniejsza. Dzieci piękne i zdrowe, żadnych problemów. Ostatnie ciąże trochę z problemami i na lekach ale w ostatecznym rozrachunku było warto.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ