Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Problemy i komplikacje › Pośrednie ryzyko trisomii
Odpowiedz

Pośrednie ryzyko trisomii

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • LutekPaulutek Ekspertka

Wysłany: 19 września 2024, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Na badaniach prenatalnych z krwi PAPP-A wyszło pośrednie ryzyko trisomii 13, dokładnie 1:980. Czy któraś z Was miała taką sytuację a po pogłębieniu badań wyszło, że maleństwo jest zdrowe? Już mi się mózg gotuje a to wcale nie jest dobre w ciąży...

• Asia444 Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LutekPaulutek wrote:
    Cześć,
    Na badaniach prenatalnych z krwi PAPP-A wyszło pośrednie ryzyko trisomii 13, dokładnie 1:980. Czy któraś z Was miała taką sytuację a po pogłębieniu badań wyszło, że maleństwo jest zdrowe? Już mi się mózg gotuje a to wcale nie jest dobre w ciąży...
    Hej, i jak sytuacja u Ciebie? Ja mam posrednie ryzyko trisomii 18 ( 1:875)

• walkaOrodzeństwo Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia444 wrote:
    Hej, i jak sytuacja u Ciebie? Ja mam posrednie ryzyko trisomii 18 ( 1:875)

Hej ja mam ryzyko trisomii 18 (1:261)...

• walkaOrodzeństwo Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walkaOrodzeństwo wrote:
    Hej ja mam ryzyko trisomii 18 (1:261)...

Dodam jedynie, że w pierwszej ciąży ryzyko ZD miałam 1:236

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ