X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Prenatal testDNA - laboratorium we Włoszech, wasze doświadzenia
Odpowiedz

Prenatal testDNA - laboratorium we Włoszech, wasze doświadzenia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kkllaa Nowa

Wysłany: 6 lutego, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

dla osób które robiły powyższy test, ile czekałyście na wyniki ?
    Ja oszaleje z oczekiwania, dopiero wczoraj oddałam próbki w testDNA.

Z Pappa wyszło średnie ryzko trisomii 21, 1:462...

• walkaOrodzeństwo Ekspertka

Wysłany: 6 lutego, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co... Myślę że duża część osób która zagląda na to forum chciałaby mówić o takim ryzyku jakie napisałaś. U każdego producenta podana jest liczba dni w których wynik się pojawi. Z własnego doświadczenia NiftyPro 5 dni. Niestety spotkało to każda z nas najpierw się czeka, potem są wyniki, potem się człowiek zastanawia czy są przekonujące, a potem wychodzi kolejnych mnóstwo zmartwień i problemów.

Wiem co czujesz. Do oceny należy włączyć wyniki USG i ogólna ocena płodu na USG. Są tu dziewczyny które miały niskie ryzyka rodziły chore dzieci są dziewczyny które miały wysokie ryzyka i rodziły zdrowe dzieci i jest ich chyba większość. Obliczylas sobie jąkoe to ryzyko w %?, może powinnaś może inaczej byś na to spojrzała.

Pozdrawiam.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ