X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje progeseteron 11,80 a luteina
Odpowiedz

progeseteron 11,80 a luteina

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MMA Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy któraś z Was miała na początku ciąży, (wczoraj beta 53,7) progesteron w granicach 11,80? to moja druga ciąża, pierwsza nic nie brałam zadnych leków, nwet nie wiem jaki prog mialam a teraz zrobilam i ginka kazala brac luteinę 3x2 tab. trochę się boję, jutro idę na powtórke bety, pocieszcie :)

uwo9gov3korvf4ga.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanie, tu temat o progesteronie.
    https://bellybestfriend.pl/forum/i-trymestr/jaki-mialyscie-progesteron-na-poczatku-ciazy,1343.html

Faktycznie niewysoki...luteina powinna trochę podwyższyc, ale nie martwi się, będzie dobrze!

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • ISZTAR Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina na pewno podwyższy. głowa do góry. Mój progresteron jest natomiast bardzo wysoki ( 170 ) i tez nie wiem czy to dobrze czy źle a wizytę mam dopiero 28.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 14:51

ganns65gk1nf21bw.png
    f2w3rjjgoonjbtgg.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:35

• Róża Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Cie pociesze :) pierwszy trymestr to chodzilam wrecz ze łzami w oczach przez ten progesteron. Na zmiane byłam lekko ponad normę a za chwile spadalam poniżej normy i to nawet w 3 miesiącu. A gdzie by nie wejsc do netu to odrazh sie czyta niski progesteron = poronienie. Bralam tylko duphaston ale nie pamietam czy dwa czy jeden na dzień. Dzis jestem w 29 tc i moj mały ma się wspaniale. Także nie ma co się przejmować tylko uwierz że bedzie dobrze :)

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina mam ten sam problem. Za niskie przyrosty bety i tragiczny progesteron....
    Narazie w usg nic nie widać a to 6tydz. Boje się pozamacicznej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również jestem po 1 poronieniu...

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Róża Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ja też przed każdym usg miałam stres i czarne myśli bo badania nie najlepsze. A jednak udało mi się. Wy też musicie w to uwierzyć :)

Ewelcia lubi tę wiadomość

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam torbiel która pękła tydzień temu. W tygodniu 2 dni przed i 2 dni po czułam się fatalnie źle. Progesteron spadł do 9ng a później do 2ng! Zaczęłam oprócz dupka brać luteine. Biorę 4 dupki i 6 tabl.luteiny dziennie. Dziś powtórzę badanie.
    Moja ciążę spisała na straty tydzień temu. W ciągu 5 dni beta urosła z 100 na 200. Wiec czekałam juz tylko na poronienie. Później po 72h 740 a po kolejnych 46h 1240. Dlatego jest podejrzenie pozamacicznej. Przez to ze beta nie rosła dobrze w pewnym okresie. Jakby zastój kilkudniowy:(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ