X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Przepływy w tętnicach macicznych
Odpowiedz

Przepływy w tętnicach macicznych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martyna0802 Debiutantka

Wysłany: 15 września 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Czy u którejś z Was stwierdzono w ciąży niezbyt dobre przepływy w tętnicach macicznych ?
    U mnie przepływy same w sobie super - PI w lewej 0,5 i PI w prawej 0,6.
    Natomiast w prawej pojawił się minimalny notch- nie wiem czy to jeszcze fizjologia, badanie wykonywane w 18 tc. Czy to zniknie czy mam się martwić. Lekarka uspokaja że na tym etapie niczym to nie grozi i może zaniknąć. Czy któraś z Was spotkała się z taka sytuacja ?
    Ja oczywiście boje się, że dojdzie do wystąpienia rzucawki lub zahamowania wzrostu płodu.

• Martyna0802 Debiutantka

Wysłany: 15 września 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna0802 wrote:
    Cześć.
    Czy u którejś z Was stwierdzono w ciąży niezbyt dobre przepływy w tętnicach macicznych ?
    U mnie przepływy same w sobie super - PI w lewej 0,5 i PI w prawej 0,6.
    Natomiast w prawej pojawił się minimalny notch- nie wiem czy to jeszcze fizjologia, badanie wykonywane w 18 tc. Czy to zniknie czy mam się martwić. Lekarka uspokaja że na tym etapie niczym to nie grozi i może zaniknąć. Czy któraś z Was spotkała się z taka sytuacja ?
    Ja oczywiście boje się, że dojdzie do wystąpienia rzucawki lub zahamowania wzrostu płodu.
    Dodam, że od początku ciąży jestem na Acard 150 i Clexane 0,4.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ