X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Przepływy w tętnicach macicznych
Odpowiedz

Przepływy w tętnicach macicznych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martyna0802 Debiutantka

Wysłany: 15 września 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Czy u którejś z Was stwierdzono w ciąży niezbyt dobre przepływy w tętnicach macicznych ?
    U mnie przepływy same w sobie super - PI w lewej 0,5 i PI w prawej 0,6.
    Natomiast w prawej pojawił się minimalny notch- nie wiem czy to jeszcze fizjologia, badanie wykonywane w 18 tc. Czy to zniknie czy mam się martwić. Lekarka uspokaja że na tym etapie niczym to nie grozi i może zaniknąć. Czy któraś z Was spotkała się z taka sytuacja ?
    Ja oczywiście boje się, że dojdzie do wystąpienia rzucawki lub zahamowania wzrostu płodu.

• Martyna0802 Debiutantka

Wysłany: 15 września 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna0802 wrote:
    Cześć.
    Czy u którejś z Was stwierdzono w ciąży niezbyt dobre przepływy w tętnicach macicznych ?
    U mnie przepływy same w sobie super - PI w lewej 0,5 i PI w prawej 0,6.
    Natomiast w prawej pojawił się minimalny notch- nie wiem czy to jeszcze fizjologia, badanie wykonywane w 18 tc. Czy to zniknie czy mam się martwić. Lekarka uspokaja że na tym etapie niczym to nie grozi i może zaniknąć. Czy któraś z Was spotkała się z taka sytuacja ?
    Ja oczywiście boje się, że dojdzie do wystąpienia rzucawki lub zahamowania wzrostu płodu.
    Dodam, że od początku ciąży jestem na Acard 150 i Clexane 0,4.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ