Puste jajo plodowe , Beta hcg rosnie
-
Witam. Chciałabym się podzielić swoją sytuacja i czy któraś z was tak miala. OM 3.07. Beta hcg rosło pierwsze 2200mlU po wizycie u ginekologa stwierdził , że mam macice dwurożną i że to 5 tydzień i narazie jest pecherzyk wielkosci 9.33mm , a że cykle miałam dłuższe, ciaza później się rozwija i ze nie ma co sie martwic narazie.Po dwóch tygodniach kolejna wizyta okazuje się, że pecherzyk wielkosci 16mm jest pusty . Beta hcg rosnie sprawdzam co 48h , ale poniżej normy co 2tys wyżej. Nie wiem co i tym myśleć. Czy któraś z was miala taka sytuację ?
-
nick nieaktualnyJa miałam w lutym puste jajo i właśnie beta przyrastala nieprawidłowo. W 7+3tc lekarz stwierdził puste jajo, nie dało mi to spokoju i po tygodniu poszłam do jeszcze jednego lekarza który to potwierdził. Odstawiłam progesteron i poroniłam samoistnie po kilku dniach.
Teraz tez jestem w ciąży, beta hcg nie przyrasta znów prawidłowo, lekarz sugerował ciąże pozamaciczna ale dziś na usg pęcherzyk w macicy 7mm. Na razie to wyglada Ok ale przez te nieprawidłowe przyrosty myśle ze czeka mnie powtórka z rozrywki 😢 -