X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Rozbieżności wymiarow z usg ( za krótk a kość udowa)-normalne?
Odpowiedz

Rozbieżności wymiarow z usg ( za krótk a kość udowa)-normalne?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Lena8411 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie i oczywiście też się zmartwiam taki mam charakter. A najgorzej jest jak właśnie zasiądę do czytania i analizowania wtedy mój spokoj szlak trafia i nastaje panika. Ja z niepokojem oczekuję każdego usg. Nikomu tego nie życzę. Dlatego Kochana wyluzuj na ile dasz radę i czekaj na połówkowe.

Lena8411
    Usg I trymestru w normie
    Test podwojny ryzyko niskie
    Nifty wynik prawidłowy
    Usg połówkowe powiększony fałd karkowy NF 6.8
    Echo serca płodu OK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena8411 wrote:
    Dokładnie i oczywiście też się zmartwiam taki mam charakter. A najgorzej jest jak właśnie zasiądę do czytania i analizowania wtedy mój spokoj szlak trafia i nastaje panika. Ja z niepokojem oczekuję każdego usg. Nikomu tego nie życzę. Dlatego Kochana wyluzuj na ile dasz radę i czekaj na połówkowe.
    No ale widze, ze u Ciebie nifty prawidlowe, to na Twoim miejscu naprawde bym sie nie martwila:-) to prawda, czytanie jest najgorsze, bo w internecie wysypka na rece to od razu rak. Ja tez sie boje kazdego usg. Moj lekarz zawsze mowi ze wszystko jest dobrze, uspokaja mnie to na godzine, a potem zaczynam analizowac. A to cos za male, a to za duze. I juz czekam z niepokojem na nastepne usg.

• Lena8411 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to nifty mnie jeszcze trzyma bo tak już dawno byłabym w psychiatryku. Ale mam chwilę zwątpienia a najgorzej jest po lekturze wujka google. Wtedy wszystkie czarne scenariusze potrafią przyjść do głowy.

Lena8411
    Usg I trymestru w normie
    Test podwojny ryzyko niskie
    Nifty wynik prawidłowy
    Usg połówkowe powiększony fałd karkowy NF 6.8
    Echo serca płodu OK
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie zapomne jak po usg szukałam w calym Internecie. Rozbieżności były zawsze o tydzień co najmniej a w 34.4 kosc udowa byla na 31.5 inny wymiar na 36.6 cos na 38.
    Lekarz cudowny specjalista tłumaczył ze do 3tyg różnicy od wieku ciazy poszczególnych wymiarów- np wiek ciąży 34 a brzuszek 31 i o 4 tyg różnicy między poszczególnymi wymiarami np kosc 31 a brzuszek 35.
    Plod rośnie skokowo. Kilkanascie dni nic albo rosnie jeden wymiar a drugi pozniej.
    Oczywiście martwiłam sie i tak :) dodam ze dziecko zdrowe i bardzo proporcjonalne:)

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Nigdy nie zapomne jak po usg szukałam w calym Internecie. Rozbieżności były zawsze o tydzień co najmniej a w 34.4 kosc udowa byla na 31.5 inny wymiar na 36.6 cos na 38.
    Lekarz cudowny specjalista tłumaczył ze do 3tyg różnicy od wieku ciazy poszczególnych wymiarów- np wiek ciąży 34 a brzuszek 31 i o 4 tyg różnicy między poszczególnymi wymiarami np kosc 31 a brzuszek 35.
    Plod rośnie skokowo. Kilkanascie dni nic albo rosnie jeden wymiar a drugi pozniej.
    Oczywiście martwiłam sie i tak :) dodam ze dziecko zdrowe i bardzo proporcjonalne:)
    Dzieki. Takie posty mi pomagają. Niby lekarz mowi, ze wszystko ok, a czlowiek wejdzie w ten głupi Internet i sie naczyta najgorszych rzeczy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 17:40

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Dzieki. Takie posty mi pomagają. Niby lekarz mowi, ze wszystko ok, a czlowiek wejdzie w ten głupi Internet i sie naczyta najgorszych rzeczy :-)
    Ja tez szukalam i czytałam. Dodatkowo wystarczy pomylka pomiaru o milimetr i juz te dni się zmieniają. Tez martwiłam sie panikowalam szukalam. Niepotrzebnie. Wazne ze dziecko rośnie.
    A i jeszcze raz miałam na usg w 31.4 kosc udowa na 30.4 a 3 tyg pozniej podobnie.
    Lekarz uspokajal mowil ze jakby cos było nie tak widziałby i powiedział.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 20:22

iv09i09katk65tr1.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ