Rozbieżności wymiarow z usg ( za krótk a kość udowa)-normalne?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokładnie i oczywiście też się zmartwiam taki mam charakter. A najgorzej jest jak właśnie zasiądę do czytania i analizowania wtedy mój spokoj szlak trafia i nastaje panika. Ja z niepokojem oczekuję każdego usg. Nikomu tego nie życzę. Dlatego Kochana wyluzuj na ile dasz radę i czekaj na połówkowe.Lena8411
Usg I trymestru w normie
Test podwojny ryzyko niskie
Nifty wynik prawidłowy
Usg połówkowe powiększony fałd karkowy NF 6.8
Echo serca płodu OK -
nick nieaktualnyLena8411 wrote:Dokładnie i oczywiście też się zmartwiam taki mam charakter. A najgorzej jest jak właśnie zasiądę do czytania i analizowania wtedy mój spokoj szlak trafia i nastaje panika. Ja z niepokojem oczekuję każdego usg. Nikomu tego nie życzę. Dlatego Kochana wyluzuj na ile dasz radę i czekaj na połówkowe.
-
I to nifty mnie jeszcze trzyma bo tak już dawno byłabym w psychiatryku. Ale mam chwilę zwątpienia a najgorzej jest po lekturze wujka google. Wtedy wszystkie czarne scenariusze potrafią przyjść do głowy.Lena8411
Usg I trymestru w normie
Test podwojny ryzyko niskie
Nifty wynik prawidłowy
Usg połówkowe powiększony fałd karkowy NF 6.8
Echo serca płodu OK -
Nigdy nie zapomne jak po usg szukałam w calym Internecie. Rozbieżności były zawsze o tydzień co najmniej a w 34.4 kosc udowa byla na 31.5 inny wymiar na 36.6 cos na 38.
Lekarz cudowny specjalista tłumaczył ze do 3tyg różnicy od wieku ciazy poszczególnych wymiarów- np wiek ciąży 34 a brzuszek 31 i o 4 tyg różnicy między poszczególnymi wymiarami np kosc 31 a brzuszek 35.
Plod rośnie skokowo. Kilkanascie dni nic albo rosnie jeden wymiar a drugi pozniej.
Oczywiście martwiłam sie i tak dodam ze dziecko zdrowe i bardzo proporcjonalne:) -
nick nieaktualnyLunk_a wrote:Nigdy nie zapomne jak po usg szukałam w calym Internecie. Rozbieżności były zawsze o tydzień co najmniej a w 34.4 kosc udowa byla na 31.5 inny wymiar na 36.6 cos na 38.
Lekarz cudowny specjalista tłumaczył ze do 3tyg różnicy od wieku ciazy poszczególnych wymiarów- np wiek ciąży 34 a brzuszek 31 i o 4 tyg różnicy między poszczególnymi wymiarami np kosc 31 a brzuszek 35.
Plod rośnie skokowo. Kilkanascie dni nic albo rosnie jeden wymiar a drugi pozniej.
Oczywiście martwiłam sie i tak dodam ze dziecko zdrowe i bardzo proporcjonalne:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 17:40
-
krasnalowa wrote:Dzieki. Takie posty mi pomagają. Niby lekarz mowi, ze wszystko ok, a czlowiek wejdzie w ten głupi Internet i sie naczyta najgorszych rzeczy
A i jeszcze raz miałam na usg w 31.4 kosc udowa na 30.4 a 3 tyg pozniej podobnie.
Lekarz uspokajal mowil ze jakby cos było nie tak widziałby i powiedział.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 20:22
-