X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Rozwarcie
Odpowiedz

Rozwarcie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Jestem w tej chwili w 24t 5d ciąży i mam już rozwarcie. Nieduże, bo 5mm, to bardziej takie rozszczelnienie. Do tego szyjka jest miękka i krucha i ma 3cm...
    W tej chwili jestem na luteinie i duphastonie.

Czy jest jakaś mamusia z tym samym problemem? Jakie czynności zapobiegawcze ma zastosowane?

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Sidney Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duże leżeć i odpoczywać, nic nie podnosić. Zwolnić swoje dotychczasowe życie. Częstsza kontrola u swojego gina.

Ju14 lubi tę wiadomość

• kiniazoom Nowa

Wysłany: 22 listopada 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trafiłam do szpitala w 32tc z rozwarciem na 2 cm (jeden palec}. Trzymali mnie 4 dni.
    Dostałam sterydy na rozwój płuc maluszka, gdyby doszło do wcześniejszego porodu oraz luteinę, magnez, nospę. Rozwarcie zatrzymało się i wypuścili mnie do domu z zaleceniem leżenia, oszczędzania się i kontynuowania przyjmowania powyższych leków. Powiedzieli, że krótki spacer na świeżym powietrzu jest wskazany i nie muszę spędzać w łóżku 24 godzin.
    W tej chwili kończę 34tc i wszystko jest w porządku.
    W przypadku 24 tc jednak więcej bym się oszczędzała, leżała bo to jeszcze za wcześnie na poród.

kiniazoom
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ