X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Rozwijająca się ciąża a niski przyrost bHCG
Odpowiedz

Rozwijająca się ciąża a niski przyrost bHCG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • dżasta Znajoma

Wysłany: 7 października 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Chciałabym zapytać czy któraś z Was miała może podobną sytuację i wszystko rozwinęło się ok? Byłam u lekarza dwa razy. Na pierwszej wizycie potwierdził ciążę, powiedział mi, że szanse są małe ze względu na niski przyrost bhcg (23.09. 1700, 25.09. 1750). Po tygodniu poszłam na kolejną wizytę i mimo, iż przyrost był słaby to według USG zarodek rozwinął się bardzo ładnie. Pani doktor oceniła wiek ciąży na 6t1d, ale pęcherzyk młodszy na 5t3d, co to może oznaczać - niestety tu nie dostalam odpowiedzi ?? Dostałam zalecenie kolejnego badania bety. Wynik po 10dniach nie jest zadowalający i zaczynam się znowu stresować (6.10. 3600) - jutro idę kolejny raz na krew. Czy któraś z Was miała podobną sytuację ? Jeśli tak to czy finał był pozytywny ?

• Anettaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżasta wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Chciałabym zapytać czy któraś z Was miała może podobną sytuację i wszystko rozwinęło się ok? Byłam u lekarza dwa razy. Na pierwszej wizycie potwierdził ciążę, powiedział mi, że szanse są małe ze względu na niski przyrost bhcg (23.09. 1700, 25.09. 1750). Po tygodniu poszłam na kolejną wizytę i mimo, iż przyrost był słaby to według USG zarodek rozwinął się bardzo ładnie. Pani doktor oceniła wiek ciąży na 6t1d, ale pęcherzyk młodszy na 5t3d, co to może oznaczać - niestety tu nie dostalam odpowiedzi ?? Dostałam zalecenie kolejnego badania bety. Wynik po 10dniach nie jest zadowalający i zaczynam się znowu stresować (6.10. 3600) - jutro idę kolejny raz na krew. Czy któraś z Was miała podobną sytuację ? Jeśli tak to czy finał był pozytywny ?
    Hej. Jak twoja sytuacja ? Ja jestem w identycznej tzn z beta. W poniedziałek wynik 2994 A w środę 3074 .. dzisiaj mam wizytę u ginekologa i boję się jak cholera. Chociaż nastawiona jestem na najgorsze to z tylu głowy mam cień nadziei :(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ