Ruchy dziecka (przednia ściania łożyska)
-
tja w pierwszej ciąży, z łożyskiem na przedniej ścianie poczułam "coś" pod koniec 19t, w 20 tyg zyskałam przekonanie,, że to ruchy dziecka. ale na początku wszystko bardzo delikatne i subtelne. teraz jak mała kopie to jest to wyraźniejsze (teraz 24t4d) ale nie ma mowy o żadnym falowaniu czy wypychaniu brzucha Niestety
-
Ja gdzieś.tak od 18 tyg czulam smyranie a w 20 tc czułam już kopniaki ale lekkie, teraz są już coraz mocniejsze.Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
Ja ruchy poczułam w 18tc, takie pękające bąbelki i jakby ktoś sobie pływał
Niedawno doszły kopniaczki ale nie są regularne, synek kopał ostatnio głowicę od USG
Ruchy są delikatne jakby przez poduszkę, jednak wczoraj po północy poczułam te prawdziwe kopniaki, mały chyba był blisko skóry bo dosłownie było widać jak kopie w brzuszek i w jednym miejscu brzuszek był twardy przez chwilę(reszta była normalna, jakby się w tym miejscu tak wypiął) . Też mam na przedniej ścianie łożysko a jednak skórę mi wypychał .Pysia87 lubi tę wiadomość
Luteina 100mg x 2
-
Około 18 - 19 tygodnia ale nie miałam pojęcia, że to Malutka. W 21 tygodniu pojawiły się już kopniaczki, które trudno było pomylić z jelitem no i odzew na delikatne ugniatanie brzucha . Niestety musiałyśmy zaprzestać tej zabawy bo macica zaczyna mi się napinać a dotykanie brzucha nie pomaga Strasznie żałuję bo zabawa z dzieckiem w brzuchu to najwspanialsze co mnie spotkało w życiu... A co do charakteru ruchów to generalnie są delikatne ale zdarzają się też naprawdę mocno wyczuwalne, jestem pewna że przedwczoraj w nocy był jeden fikołek no i najbardziej szaleje między 23 a 2 w nocy i 4 a 5:30 nad ranem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 14:50
Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*] -
nick nieaktualny
-
Mi sie ruchy dziecka kojarza z takimi mini skurczami, tyle ze bez twardnienia brzucha, jakby skora w srodku zachowywala sie jak galareta po kopnieciu, czyli odksztalca sie i zaraz wraca na miejsce Oczywiscie to tylko odczucia bo ruchow nie widac na zewnatrz brzucha.
-
A teraz jak odczuwacie ruchy? W sensie a bardziej zaawansowanej ciąży.
Też mam łożysko na przedniej ścianie. Pierwsze ruchy to tak między 19/20 tygodniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 17:19
-
Ja pierwsze "coś" poczułam około 18 tygodnia. Bardzo długo nie czułam żadnych kopniaków, czkawek itp. Teraz jestem około 32 tygodnia i dopiero teraz mogę z całą pewnością powiedzieć że czuje ruchy dziecka. wczesniej, w trakcie badań lekarz mówił że kopie, ale ja nic nie czułam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie w 1 ciąży (łożysko na tylniej ścianie) coś koło 16t4d - takie lekkie puknięcia.
A w 2 ciąży (łożysko na przedniej) około 14t5d - ale to takie nasłuchiwanie w zupełnym spokoju i bezruchu, czułam jak rybka by mi pływała w brzuchu. I do teraz 19t5d czuję je dużo słabiej, niż w 1 ciąży na tym etapie. Powolutku się dzidzia rozkręca. -