skurcze 15 tydz
-
nick nieaktualnyDziewczyny, pomóżcie! Może któraś z Was miała ten problem.
Jestem w 15 tc. Dzisiaj w nocy obudził mnie dwa razy skurcz z prawej strony brzucha, tak mi się wydaje że to skurcz, bo szybko zasnęłam. W pracy miałam wyczerpujący dzień, urwanie głowy i poczułam znowu delikatny, krótkotrwały skurcz. Teraz, po powrocie do domu znowu to samo, skurcz trwał około sekundy, był dość mocny. Nie wiem, czy to powód do zmartwień? Czy któraś z Was tak miała?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 22:07
-
Ja w tej ciąży mam skurcze od 15 tygodnia ( w poprzedniej od 30)
Aktualnie lezę ponieważ szyjka zaczęła się skracać. Przede wszystkim dużo odpoczynku i nie rób nic wysiłkowego. Może u Ciebie to tylko incydent ale na pewno musisz o tym powiedzieć lekarzowi.
Możesz wziąć większa dawkę magnezu i mospę. Ja oprócz tego przyjmuję jeszcze luteinę -
nick nieaktualnyDzięki za odpowiedź Brałam luteinę od początku ciąży, do 13 tyg i nie zdarzały się wtedy takie skurcze. Od ponad tygodnia jej nie biorę. Brzuch mnie pobolewa tak jak na miesiączkę, staram się delikatnie ruszać by nie zaczęło boleć mocniej. Może stres ma wpływ na te bóle?
-
Idź szybciej na wizytę lub jeśli nie dasz rady, bo już weekend to na ip, z bólem masz pełne prawo. Nie chcę straszyć, ale wszelkie bóle i skurcze w tak wczesnej ciąży to zły znak i trzeba to sprawdzić jak najszybciej, bo ryzykujesz bardzo lekceważąc to.
-
nick nieaktualny
-