X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Słaby przyrost bety i plamienia/krwawienia
Odpowiedz

Słaby przyrost bety i plamienia/krwawienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bejka Nowa

Wysłany: 2 marca 2022, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Mam zdiagnozowane PCOS oraz IO, od pół roku staramy się z partnerem o dziecko. Ostatni okres wywoływany luteina trwał od 31.01 do 4.02, następnie od 10.02 do 16/17.02 występowało krwawienie jednak skąpe, myślałam że to kolejny okres ale cos mnie tknęło i zrobiłam test ciążowy, niedowierzając powtórzyłam.. trzy razy pozytywny, na drugi dzień badanie bety i progresteronu, poza tym cały czas plamienia. Niski progresteron, beta wysoka. Po wizycie u ginekologa dostałam duphaston, przyjmowałam przez trzy dni trzy razy dziennie, później dwa razy dziennie. Dziś kolejna wizyta i skierowanie do szpitala na dokładne badania, mam iść w poniedziałek z rana. Do tego czasu mam brać progresteron trzy razy dziennie jedna tabletka,cały czas mocno plamie. Moje wyniki bety :
    23.02 -2057
    25.02 -2933
    1.03 - 3524
    Czy któraś z was z tak małym przyrostem bety donosiła zdrowa ciążę?

• Kasia86 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja plamiłam troszkę bardziej było to zauważalne na papierze toaletowym przy podcieraniu ale mimo brania Duphastonu trwało pięć tygodni. Dziś już 25 tc i jest ok. Ja też mam pcos. Życzę zdrówka i trzymam kciuki

h44eugpjsrlghhn9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2024, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy zdarzało się że beta spadła i się podniosła czy spadek jest jednoznaczny z utratą ciąży? Jutro powtórka HCG ale stres okrutny

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ