Sushi w ciąży
-
Jak leżałam na patologii w 23 tygodniu, kumpela z pokoju dostała od rodzinki zestaw sushi właśnie na pocieszenie.
Ja sama jadłam sushi też, ale akurat wege. -
Ja od czasu do czasu zamawiam z rybką bądź krewetką w tempurze. Tylko pamiętać, żeby to było miejsce sprawdzone.
Nie powinnaś jedynie jeść sushi z surową rybą Do takiego sushi powinnas poczekac az urodzisz. Dopiero wtedy możesz zjeść
https://lupiko.pl/sushi-w-ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 12:53
Karpatia, Vienne lubią tę wiadomość
-
Hej ,mi jakiś czas temu ginka powiedziała, że ogolnie jesli sushi nie jest z surowa ryba to można ale ze ona nie zaleca , bo watpi że takie pieczone rolki są krojone innym nożem i na innej desce niż te z surowa rybą, wiec jakieś zagrożenie jest. Może najlepiej przy zamawianiu zwrócić na to uwagę. Ja jednak jak jem to raczej wybieram restauracje tylko z weganskim sushi.Starania od 09.2018
05.2019 - Aniołek 3.5 mm(6 tc)
07.2020 - Aniołek 3.5 mm(6 tc) -
Sushi jest bardzo zdrowe i warto jeść je w ciąży, to źródło cennych wartości odżywczych. Nie trzeba z niego rezygnować, ale należy pamiętać o tym, żeby nie jeść surowych ryb. Pieczone i smażone są jak najbardziej bezpieczne dla nas i naszego maluszka. Choć ja uważam, że lepiej wtedy jeść coś innego, przecież w japońskich restauracjach jest tyle smacznych opcji! Tu: https://sushi-katowice.pl/co-w-menu-oprocz-sushi-maja-japonskie-restauracje/ masz listę potraw, które możesz zjeść poza sushi w japońskiej restauracji, moim zdaniem niektóre z nich są nawet lepsze od sushi. ^^
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 10:26
-
Przecież niemal w każdej dobrej restauracji są dostępne sushi dla ciężarnych i dzieci 😉
Ja takie jadłam i wszystko było ok 😉marianmalinowski.pl/kalkulator-porodu/
matkaaptekarka.pl/dobre-witaminy-prenatalne-dla-kobiet-planujacych-ciaze-w-ciazy-i-karmiacych-piersia-ranking/
pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/choroby-w-ciazy/cukrzyca-ciazowa/
akademiaplodnosci.pl/blog/2020/09/04/002-poczatki-naszej-diety-podczas-staran-podcast/
holistyczniezdrowi.pl/holistycznie-zdrowy-podcast
natuli.pl/10-ksiazek-o-rodzicielstwie-ktore-warto-miec-w-domowej-bibliotece
gdzierodzic.info/anioly-rodzic-po-ludzku-2022/
akcesoria.zaufajpoloznej.pl/produkt/zestaw-porodowy/
www.kappahl.com/pl-PL/ona/Bielizna/Staniki/amningsbh/biustonosz-bezszwowy-dla-kobiet-karmiacych-2-pack/740837/
www.srokao.pl/2017/02/analiza-atoperal-baby-plus.html
czytamyetykiety.pl/produkt-kosmetyczny/waterwipes-chusteczki-nasaczane-czysta-woda/
www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/zestawy-3w1/p/2_184
www.panmaterac.pl/materace-dla-niemowlat-6 -