Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Sushi w ciąży
Odpowiedz

Sushi w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Rozeczka Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tym sushi w ciazy . Czy można jeść? Oczywiście sushi z grillowaną rybą

Karpatia, Vienne lubią tę wiadomość

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak leżałam na patologii w 23 tygodniu, kumpela z pokoju dostała od rodzinki zestaw sushi właśnie na pocieszenie.
    Ja sama jadłam sushi też, ale akurat wege.

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Aaasti Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że można 😊 najważniejsze, żeby ryba nie była surowa.
    Smacznego! 🤗

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od czasu do czasu zamawiam z rybką bądź krewetką w tempurze. Tylko pamiętać, żeby to było miejsce sprawdzone.

Nie powinnaś jedynie jeść sushi z surową rybą Do takiego sushi powinnas poczekac az urodzisz. Dopiero wtedy możesz zjeść ;)
    https://lupiko.pl/sushi-w-ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 12:53

Karpatia, Vienne lubią tę wiadomość

• Gwiazdka86 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,mi jakiś czas temu ginka powiedziała, że ogolnie jesli sushi nie jest z surowa ryba to można ale ze ona nie zaleca , bo watpi że takie pieczone rolki są krojone innym nożem i na innej desce niż te z surowa rybą, wiec jakieś zagrożenie jest. Może najlepiej przy zamawianiu zwrócić na to uwagę. Ja jednak jak jem to raczej wybieram restauracje tylko z weganskim sushi.

Starania od 09.2018
    05.2019 - Aniołek 3.5 mm(6 tc)
    07.2020 - Aniołek 3.5 mm(6 tc)
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja już drugą ciążę jem z grillowanym :)

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • Ylona Nowa

Wysłany: 8 maja 2023, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sushi jest bardzo zdrowe i warto jeść je w ciąży, to źródło cennych wartości odżywczych. Nie trzeba z niego rezygnować, ale należy pamiętać o tym, żeby nie jeść surowych ryb. Pieczone i smażone są jak najbardziej bezpieczne dla nas i naszego maluszka. Choć ja uważam, że lepiej wtedy jeść coś innego, przecież w japońskich restauracjach jest tyle smacznych opcji! Tu: https://sushi-katowice.pl/co-w-menu-oprocz-sushi-maja-japonskie-restauracje/ masz listę potraw, które możesz zjeść poza sushi w japońskiej restauracji, moim zdaniem niektóre z nich są nawet lepsze od sushi. ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 10:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2023, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież niemal w każdej dobrej restauracji są dostępne sushi dla ciężarnych i dzieci 😉
    Ja takie jadłam i wszystko było ok 😉

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ