Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Problemy i komplikacje › Tętno płodu na ktg w ciąży donoszonej
Odpowiedz

Tętno płodu na ktg w ciąży donoszonej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Napiszcie mi proszę jakie tętno zapisywało się na ktg u waszego maluszka pod koniec ciąży?
    U nas linia podstawowa jest 160, wiec trochę za dużo...
    mam mieć ktg co pare dni, żeby tok obserwować. czy któraś tez tak miała i nie było problemów przy porodzie? Będę wdzięczna za odpowiedzi jakie było tętno na waszym ktg :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corka na KTG miala zawsze wysokoe tetno bo okolo 170-175. A synek roznie bo raz mial 149 a innym razem 170. Oboje zdrowi urodzeni w 41tc.

bebetka.b lubi tę wiadomość

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio średnie tetno 160-170 ale mała dużo się ruszała:)
    po jedzeniu też tętno może być wyższe :)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Leira Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 160 było w 31 tygodniu, teraz jest ok. 143. Ale ciągle lekarka powtarza, że norma to 120-180.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, jestem spokojniejsza :) w pon mam kolejne badanie, oby tętno było choć trochę niższe.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wspólny cel zamiast presji, czyli jak dbać o relację podczas starań o dziecko

Starania o dziecko to wyjątkowy czas w życiu pary, który potrafi mocno zbliżyć, ale też wystawić związek na poważną próbę. Początkowa ekscytacja i spontaniczność seksu szybko ustępują miejsca kalendarzykowi dni płodnych oraz presji czasu. Wtedy bliskość przestaje przynosić przyjemność, a zamienia się w zadanie do odhaczenia. Kluczem do przetrwania tego okresu w harmonii jest zmiana podejścia. Zamiast skupiać się wyłącznie na celu, warto postawić na relację, bliskość i wzajemne wsparcie.

CZYTAJ WIĘCEJ