X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Torbiel na jajniku w ciąży
Odpowiedz

Torbiel na jajniku w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Niezapomniana Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam USG w 6 tygodniu. Dr na lewym jajniku zlokalizował torbiel 3 cm o niejednorodnej echogenicznie zawartości, bez unaczynienia. Któraś z Was miała taki przypadek? Wchłonęła się?
    Niestety mojej torbieli towarzyszą bóle brzucha.

15.06.2019...? <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na pierwszym USG w 5+2 stwierdzoną torbiel na jajniku 5x6cm. Po kilku tygodniach nie było śladu po niej.

Niezapomniana lubi tę wiadomość

• Kaj Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie torbiel wyszła, ale przy porodzie.
    Lekarka stwierdziła, że z głupia zaglądnęła do mnie do brzucha po cc i wezwałą chirurga, bo miałam "coś" na jajniku. A że byłam ciągle pod narkozą to wezwali chirurga i wycięli.
    Natomiast przed ciążą gdy miałam torbiel to wchłonęła się na hormonach. Także możliwe, że po ciąży ci się wchłonie.

ukdy82c3jvhxu38m.png

tb73k6nl2pyu28tq.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam torbiel na jajniku, w 5tc miała 30mm, w 8tc już 60mm. Dostałam duphaston 2x2 i do 12tc torbiel miała te same wymiary, dopiero później zaczęła się zmniejszać. Dzisiaj na wizycie (15+3) lekarz stwierdził, że całkiem zniknęła i odstawiam duphaston.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ