X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Torbiele splotów podpajęczynówkowych.
Odpowiedz

Torbiele splotów podpajęczynówkowych.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kate95 Ekspertka

Wysłany: 5 września, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężka ciąża,zamiast szukać wózków,ubranek ja codziennie ryczę....Ciąża blizniacza i obydwa płody obarczone nieprawidłowościami😭Chłopcy mają obustronne torbiele splotów podpajęczynówkowych po 4 sztuki oprócz tego jeden poszerzenie ukm do 4 mm a drugi poszerzenie komór bocznych do 11 mm.Jestem po amniopunkcji i wyszła ok.Czeka mnie jeszcze USG genetyczne którego bardzo się boję.Jest tutaj mamusia w podobnej sytuacji?Wykryto u któregoś z waszych dzieciątek te torbielki?Ja się już nastawiam na wszystko.

preg.png. age.png
  • Szu_szu Autorytet

Wysłany: 10 września, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate95 wrote:
    Ciężka ciąża,zamiast szukać wózków,ubranek ja codziennie ryczę....Ciąża blizniacza i obydwa płody obarczone nieprawidłowościami😭Chłopcy mają obustronne torbiele splotów podpajęczynówkowych po 4 sztuki oprócz tego jeden poszerzenie ukm do 4 mm a drugi poszerzenie komór bocznych do 11 mm.Jestem po amniopunkcji i wyszła ok.Czeka mnie jeszcze USG genetyczne którego bardzo się boję.Jest tutaj mamusia w podobnej sytuacji?Wykryto u któregoś z waszych dzieciątek te torbielki?Ja się już nastawiam na wszystko.

Bodajże w zakładce 2 trymestr jest taki wątek i więcej historii. U jednych z moich lasek były 2 torbiele, ale już nie ma, wchłonęły się

👩🏻👦🏻😺😺🐶

Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025

12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
    23.03 ⏸️
    24.03 betaHcG 213 mIU/ml
    26.03 betaHCG 577 mIU/ml

9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯

11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków

27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵

15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g

4.08 - połówkowe gitówa 💪

19.08 małe pulpeciki 🩵788 g, 🩷 749 g, 🩷712 g

4.10 Trio już na świecie 31+1
    Julian 🩵
    Florentynka 🩷
    Matylda 🩷
  • Kate95 Ekspertka

Wysłany: 11 września, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szu_szu wrote:
    Bodajże w zakładce 2 trymestr jest taki wątek i więcej historii. U jednych z moich lasek były 2 torbiele, ale już nie ma, wchłonęły się
    Pocieszam się trochę bo u mojego starszego syna robiłam rezonans magnetyczny(miał wypadek na rowerze)i wyszła jedna torbielka na 0,7 cm czyli pewnie pozostałośc po życiu płodowym.W 19 tygodniu jeszcze były i doktor z przerażeniem w oczach,że jedna jest aż na 1 cm.No nic muszę cierpliwie czekać na następne USG.

preg.png. age.png
  • Maggie1989 Ekspertka

Wysłany: 23 września, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miala jedna 4.5, wchlonela sie jakoś w 7 tygodni.

XII 2021 Cb 💔
    VII 2022 poronienie zatrzymane 💔
    III 2023 poronienie zatrzymane 💔
    IV 2024 synek ❤️
    27.03 pozytywny test ❤️
    29.03 beta 52
    31.03 beta 211
    08.04 beta 3431
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ