X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Torbiele splotów podpajęczynówkowych.
Odpowiedz

Torbiele splotów podpajęczynówkowych.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kate95 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężka ciąża,zamiast szukać wózków,ubranek ja codziennie ryczę....Ciąża blizniacza i obydwa płody obarczone nieprawidłowościami😭Chłopcy mają obustronne torbiele splotów podpajęczynówkowych po 4 sztuki oprócz tego jeden poszerzenie ukm do 4 mm a drugi poszerzenie komór bocznych do 11 mm.Jestem po amniopunkcji i wyszła ok.Czeka mnie jeszcze USG genetyczne którego bardzo się boję.Jest tutaj mamusia w podobnej sytuacji?Wykryto u któregoś z waszych dzieciątek te torbielki?Ja się już nastawiam na wszystko.

preg.png. age.png
  • Szu_szu Autorytet

Wysłany: 10 września, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate95 wrote:
    Ciężka ciąża,zamiast szukać wózków,ubranek ja codziennie ryczę....Ciąża blizniacza i obydwa płody obarczone nieprawidłowościami😭Chłopcy mają obustronne torbiele splotów podpajęczynówkowych po 4 sztuki oprócz tego jeden poszerzenie ukm do 4 mm a drugi poszerzenie komór bocznych do 11 mm.Jestem po amniopunkcji i wyszła ok.Czeka mnie jeszcze USG genetyczne którego bardzo się boję.Jest tutaj mamusia w podobnej sytuacji?Wykryto u któregoś z waszych dzieciątek te torbielki?Ja się już nastawiam na wszystko.

Bodajże w zakładce 2 trymestr jest taki wątek i więcej historii. U jednych z moich lasek były 2 torbiele, ale już nie ma, wchłonęły się

👩🏻👦🏻😺😺🐶

Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025

12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
    23.03 ⏸️
    24.03 betaHcG 213 mIU/ml
    26.03 betaHCG 577 mIU/ml

9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯

11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków

27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵

15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g

4.08 - połówkowe gitówa 💪

19.08 małe pulpeciki 🩵788 g, 🩷 749 g, 🩷712 g

preg.png
  • Kate95 Przyjaciółka

Wysłany: 11 września, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szu_szu wrote:
    Bodajże w zakładce 2 trymestr jest taki wątek i więcej historii. U jednych z moich lasek były 2 torbiele, ale już nie ma, wchłonęły się
    Pocieszam się trochę bo u mojego starszego syna robiłam rezonans magnetyczny(miał wypadek na rowerze)i wyszła jedna torbielka na 0,7 cm czyli pewnie pozostałośc po życiu płodowym.W 19 tygodniu jeszcze były i doktor z przerażeniem w oczach,że jedna jest aż na 1 cm.No nic muszę cierpliwie czekać na następne USG.

preg.png. age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ