Trądzik, wypryski i hormonalne zmiany- kondycja skóry twarzy
-
Hej, Chciałabym się poradzić w pewnej kwestii.
Od tygodnia stan mojej twarzy jest fatalny, skóra sucha, podrażniona i przepełniona małymi wypryskami, na brodzie większe niespodzianki. Nie naduzywam kosmetyków kolorowych, dbam o nawodnienie i nawilżenie, nie jem też żadnym mocno przyprawionych potraw, a wyglądam jak nastolatka ..
W poprzedniej ciązy na tym etapie moja skóra przypominała skórę niemowlaka. W obecnej- tragedia.
Czy może któraś z Was zmaga się z podobnym problelem i chciałaby się podzielić sposobami na walkę z tym paskudztwem ?
Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka -
To wszystko zależy od hormonów. A wypryski na brodzie to już typowo kiedy zachodzą duże zmiany hormonalne. Ja tak miałam całą pierwszą ciążę a w tej na szczęście do końca pierwszego trymestru:) Ale pomagało mi bardzo jedzenie i picie żurawiny ona poprawia funkcjonowanie pecherza moczowego a jak więcej toksyn wypłukasz tym mnie toksyn będzie wychodzić na twarz w postaci trądziku:)
-
Każda ciąża inna, chociaż ok. 20 tygodnia powinno się wszystko uspokoić. Polecam kupić sobie rumianek w aptece, parzyć i przemywać twarz schłodzonym naparem co najmniej 2 razy dziennie - zejdzie jak ręką odjął - moja metoda jeszcze z nastoletniości
Pocieszę, że pomimo mojej tłustej cery to od 20 tygodnia nie uświadczyłam nawet 1 wyprysku. Chociaż pierwszy trymestr był ciężki/MamaIgi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie było pogorszenie cery w pierwszym trymestrze. Masakra. Gdzieś właśnie od. 14 tygodnia musiałam zmienić nieco dietę ze względu na cukrzycę i od razu poprawa cery. Teraz gdzie w ostatnich tygodniach nie mogę się opanować i zdarzy mi się zjeść jednak więcej słodkiego widzę małe zaczerwienienia cery i pojedynczy wyprysk.
-
nick nieaktualnyJa mam to samo i jeszcze nie znalazlam na to skutecznego sposobu ;( I tez w poprzednich ciazach z corkami mialam piekna cere i wlosy, zreszta zawsze mialam cere bez skazy nawet w okresie nastoletnim! A teraz masakra, co prawda to kilka krost ale dla mnie masakra. Kazda ciaza jest inna co mnie dziwi ze az takie roznice bo teraz rowniez czekamy na dziewczynke Oby po porodzie wrocilo do normy!
-