Ujście szyjki w kształcie litery V
-
Hej dziewczyny, czy któraś miała problem z ujściem wewnętrznym szyjki macicy? Moja szyjka jest długa (3,5 cm), niestety jej ujście jest w kształcie litery V. Tydzień obserwacji, a potem być może pessar. Czy któraś miała taki problem?Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
-
Ja miałam kształt Y w 22 tc - na szczęście po 2 tyg leżenia ujście sie zamknęło. Mysle, ze w Twoim wypadku jesli nic sie nie zmieni przez ten tydzien pessar i odpoczynek beda konieczne. To jeszcze w miarę wczesna ciąża, a co kobieta to inny przypadek i moim zdaniem lepiej dmuchać na zimne za wczasu
-
Nigdy pewności nie ma, ale z nim wiele dziewczyn donosiło ciąże do bezpiecznego terminu. Niestety im dalsza ciąża tym dzidziuś bardziej uciska na szyjkę dlatego to takie ważne, aby trzymała dobrze. Ja jestem przykładem, ze wszystko moze sie zdarzyć (szyjka sie kracala, po czym nawet chwilowo podobno była dłuższa i znow sie skracała...) Mozesz jeszcze zapytać lekarza o szew na szyjce. Niektóre dziewczyny maja to i to. Życzę Ci aby ujście sie zamknęło, bo wiem jaki to stres powodzenia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 21:36
-
Na szew nie ma szans, bo jestem w ciąży bliźniaczej. Podobno się nie robi, bo wiadomo ucisk jest dużo większy. Najbardziej liczę, że szyjka się zamknie, bo póki co się nie skraca. A jak nie, to oby pessar dał radę
Dziękuję Ci bardzoMoje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
Witajcie, ja mam ujście lejkowate czyli pewnie jest to wersja Y, o której pisze Zosia. W poniedziałek będę miała zakładany szew. Miałam nadzieję, że mnie to ominie no ale ważne, że lekarz wykrył problem. Obym tylko później nie musiała cały czas leżeć
-