X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje USG i beta hcg
Odpowiedz

USG i beta hcg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mamapo40 Nowa

Wysłany: 23 maja, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Okres spóźnia mi się już jakiś tydzień, do 10 dni bo mam nieregularne cykle. Poszłam sprawdzić to do gina, bo nie staram się o dziecko, chciałam po prostu dowiedzieć się czy wszystko ok. Lekarz mnie zbadał, wykonał USG i kazał czekać 2 tyg. jeśli nie pojawi się okres to zlecił badania, między innymi beta- hcg. Co to może oznaczać, czy gin zleca to badanie poza podejrzeniem ciąży? Wyniki USG były ok.

• Mamapo40 Nowa

Wysłany: 23 maja, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkleiłabym zdjęcie USG , ale nie potrafię 🙈

• Janette Autorytet

Wysłany: 23 maja, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To badanie czy jest ciaza. Mozesz spokojnie juz sama kupic test ciazowy i sprawdzic czy jest podwyzszone beta hcg. Czasem beta jest fajtycznie podwyzszona przy nowotworach no ale to bardzo rzadkie przypadki. Jesli jestes zdrowa i nic Ci nie dolegalo to jest to badanie na potwierdzenie ciazy jak nsjbardziej.Zycze aby ulozylo sie tak jak tego chcesz.ginekolog tym badaniem pewnie sprawdzi tez czy prawidlowo przyrasta hormon ciazowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 21:57

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
    Wszystko ok, 366 gram
    TP: 25 lipiec
  • Mamapo40 Nowa

Wysłany: 24 maja, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, raczej jest to mało prawdopodobne żebym była, no ale wiadomo, natura lubi nas zaskakiwać 🙈 a może podpowiesz jak tu wkleić zdjęcie, bo nie mam pojęcia

• Janette Autorytet

Wysłany: 24 maja, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wkleilam ze stronki zapodaj,tylko tam trzeba po http zrobic spacje chyba,trzeba pokombinowac bo cos ostatnio zle wchodzily.moze tez byc przy menopauzie ponoc hormon lekko podwyzszony ale to chyba jeszcze za wczesnie. Ja myslalam ze mam menopauze a tu juz 32 tydzien leci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja, 13:53

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
    Wszystko ok, 366 gram
    TP: 25 lipiec
  • Mamapo40 Nowa

Wysłany: 24 maja, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbyt skomplikowane jak dla mnie 😂 no nic, czekam na okres lub inny rozwój sytuacji

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ