X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Usuwanie zęba w ciąży
Odpowiedz

Usuwanie zęba w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Jestem w pierwszym trymestrze ciąży. Mam zęba do usunięcia. Czy któraś z Was wyrywała zęba w ciąży?

• pap86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima ja nie o zębie ale chcialam zapytac co tam z plamieniami? Przeszly?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Prima ja nie o zębie ale chcialam zapytac co tam z plamieniami? Przeszly?
    Dzisiaj póki co nie ma plamień. "Czysty śluz" dzisiaj pierwszy raz od 3 tygodni. Zobaczymy co będzie dalej. Oby dobrze. Ale teraz okazało się, że ząb jest do usunięcia i boli :-(

• agi88 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyrywałam w I trymestrze, ogólnie zaczęło się od stanu zapalnego nieszczęsnej ósemki, wraz z ropniem, spuchło mi pół twarzy. Dostałam antybiotyk i jak opuchlizna zeszła to byłam tego paskuda wyrwać :) oczywiście powiedziałam lekarzowi że jestem z tak wczesnej ciąży i wybrałam zakład gdzie robią bezbolesne znieczulenia :) wyrwałam i po tygodniu rana się zabliźniła, bo tak to pewnie bym się dalej z nim męczyła a był niebezpieczny dla mojej kruszynki :) jak się coś dzieje to wyrywaj bez zastanowienia, bo może się z tego zrobić coś niebezpiecznego :)

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agi88 wrote:
    ja wyrywałam w I trymestrze, ogólnie zaczęło się od stanu zapalnego nieszczęsnej ósemki, wraz z ropniem, spuchło mi pół twarzy. Dostałam antybiotyk i jak opuchlizna zeszła to byłam tego paskuda wyrwać :) oczywiście powiedziałam lekarzowi że jestem z tak wczesnej ciąży i wybrałam zakład gdzie robią bezbolesne znieczulenia :) wyrwałam i po tygodniu rana się zabliźniła, bo tak to pewnie bym się dalej z nim męczyła a był niebezpieczny dla mojej kruszynki :) jak się coś dzieje to wyrywaj bez zastanowienia, bo może się z tego zrobić coś niebezpiecznego :)
    Agi dziękuję za odpowiedź. W poniedziałek mam wizytę u mojego ginekologa. Ma mi założyć kartę ciąży. Porozmawiam z nim o tym zębie. I prosto od dentysty pojadę się zapisać na usunięcie tego zęba

agi88 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ