X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Usuwanie zęba w ciąży
Odpowiedz

Usuwanie zęba w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Jestem w pierwszym trymestrze ciąży. Mam zęba do usunięcia. Czy któraś z Was wyrywała zęba w ciąży?

• pap86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima ja nie o zębie ale chcialam zapytac co tam z plamieniami? Przeszly?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Prima ja nie o zębie ale chcialam zapytac co tam z plamieniami? Przeszly?
    Dzisiaj póki co nie ma plamień. "Czysty śluz" dzisiaj pierwszy raz od 3 tygodni. Zobaczymy co będzie dalej. Oby dobrze. Ale teraz okazało się, że ząb jest do usunięcia i boli :-(

• agi88 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyrywałam w I trymestrze, ogólnie zaczęło się od stanu zapalnego nieszczęsnej ósemki, wraz z ropniem, spuchło mi pół twarzy. Dostałam antybiotyk i jak opuchlizna zeszła to byłam tego paskuda wyrwać :) oczywiście powiedziałam lekarzowi że jestem z tak wczesnej ciąży i wybrałam zakład gdzie robią bezbolesne znieczulenia :) wyrwałam i po tygodniu rana się zabliźniła, bo tak to pewnie bym się dalej z nim męczyła a był niebezpieczny dla mojej kruszynki :) jak się coś dzieje to wyrywaj bez zastanowienia, bo może się z tego zrobić coś niebezpiecznego :)

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agi88 wrote:
    ja wyrywałam w I trymestrze, ogólnie zaczęło się od stanu zapalnego nieszczęsnej ósemki, wraz z ropniem, spuchło mi pół twarzy. Dostałam antybiotyk i jak opuchlizna zeszła to byłam tego paskuda wyrwać :) oczywiście powiedziałam lekarzowi że jestem z tak wczesnej ciąży i wybrałam zakład gdzie robią bezbolesne znieczulenia :) wyrwałam i po tygodniu rana się zabliźniła, bo tak to pewnie bym się dalej z nim męczyła a był niebezpieczny dla mojej kruszynki :) jak się coś dzieje to wyrywaj bez zastanowienia, bo może się z tego zrobić coś niebezpiecznego :)
    Agi dziękuję za odpowiedź. W poniedziałek mam wizytę u mojego ginekologa. Ma mi założyć kartę ciąży. Porozmawiam z nim o tym zębie. I prosto od dentysty pojadę się zapisać na usunięcie tego zęba

agi88 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ