Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wady letalne przy niskich przyrostach bety
Odpowiedz

Wady letalne przy niskich przyrostach bety

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2024, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Może lekko bzikuje ale wolę zapytac.
    Jestem wg usg w 8tyg, wg Om w 10. Od początku miałam niskie przyrosty bety ale ciąża (moja pierwsza) jakoś się rozwijała. Poza niedoczynności tarczycy uważam się za okaz zdrowia przyrost moim wieku 34lat.

Już byłam na etapie wykluczania ciąży pozamacicznej, pustego jaja, wręcz się pogodziłam z poronieniem. A tu się rozwija, na oatsnim usg CRL 11m i serduszko biło 160, lekarz powiedział że nie ma się czego przyczepić.

Czy mimo wszystko po tych przejściach jest duże ryzyko poważnym wad genetycznych, czy może być to skorelowane?

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy ktoś na forum odpisze Ci jakie jest ryzyko, to trochę wróżenie z fusów. Z badań wynika, że póki co jest ok, musisz obserwować. Pewnie na Twoim miejscu zrobiłabym któreś z badan nipt (sama robiłam sanco i polecam). Koniecznie trzymaj też tsh pod kontrolą! Trzymam kciuki

Fabregasowa lubi tę wiadomość

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ