Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wady letalne przy niskich przyrostach bety
Odpowiedz

Wady letalne przy niskich przyrostach bety

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2024, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Może lekko bzikuje ale wolę zapytac.
    Jestem wg usg w 8tyg, wg Om w 10. Od początku miałam niskie przyrosty bety ale ciąża (moja pierwsza) jakoś się rozwijała. Poza niedoczynności tarczycy uważam się za okaz zdrowia przyrost moim wieku 34lat.

Już byłam na etapie wykluczania ciąży pozamacicznej, pustego jaja, wręcz się pogodziłam z poronieniem. A tu się rozwija, na oatsnim usg CRL 11m i serduszko biło 160, lekarz powiedział że nie ma się czego przyczepić.

Czy mimo wszystko po tych przejściach jest duże ryzyko poważnym wad genetycznych, czy może być to skorelowane?

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy ktoś na forum odpisze Ci jakie jest ryzyko, to trochę wróżenie z fusów. Z badań wynika, że póki co jest ok, musisz obserwować. Pewnie na Twoim miejscu zrobiłabym któreś z badan nipt (sama robiłam sanco i polecam). Koniecznie trzymaj też tsh pod kontrolą! Trzymam kciuki

Fabregasowa lubi tę wiadomość

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ