X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wady letalne przy niskich przyrostach bety
Odpowiedz

Wady letalne przy niskich przyrostach bety

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Fabregasowa Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2024, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Może lekko bzikuje ale wolę zapytac.
    Jestem wg usg w 8tyg, wg Om w 10. Od początku miałam niskie przyrosty bety ale ciąża (moja pierwsza) jakoś się rozwijała. Poza niedoczynności tarczycy uważam się za okaz zdrowia przyrost moim wieku 34lat.

Już byłam na etapie wykluczania ciąży pozamacicznej, pustego jaja, wręcz się pogodziłam z poronieniem. A tu się rozwija, na oatsnim usg CRL 11m i serduszko biło 160, lekarz powiedział że nie ma się czego przyczepić.

Czy mimo wszystko po tych przejściach jest duże ryzyko poważnym wad genetycznych, czy może być to skorelowane?

👩‍🦰1990, 🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. Pai homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy ktoś na forum odpisze Ci jakie jest ryzyko, to trochę wróżenie z fusów. Z badań wynika, że póki co jest ok, musisz obserwować. Pewnie na Twoim miejscu zrobiłabym któreś z badan nipt (sama robiłam sanco i polecam). Koniecznie trzymaj też tsh pod kontrolą! Trzymam kciuki

Fabregasowa lubi tę wiadomość

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ