X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wewnętrzne rozwarcie szyjki
Odpowiedz

Wewnętrzne rozwarcie szyjki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Natala241 Znajoma

Wysłany: 10 marca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziwczyny
    Chyba za malo mam problemów zwiazanych z ciążą bo doszedl jeszcze jeden. Po stosunku zaczelam lekko plamic wiec udalam sie na badanie zeby to sprawdzic. Okazalo sie ze mam lekkie na 1 cm rozwarcie wewnetrzne w kształcie Y. Reszta szyjki ma 3,5 cm. Pani doktor nie wiem czy plamienia sa przez to rozwarcie czy predzej z nadzerki ale zabronila współżycia i kazala sie oszczędzać i koniecznie poinformowac o tym swojego ginekologa prowadzacego na kolejnej wizycie za 2 tyg. Jestem zalamana bo to dopiero 26 tc. Tydzien temu lezalam w szpitalu trzy dni na cukrzyce i tam kazali mi sie jak najwiecej ruszac. Teraz kaza lezec. Jestem juz psychicznie wykonczona bo co tydzien cos. Mam wrazenie ze chyba jestem jakas niedorobiona i nie powinnam zachodzic w ciaze bo wszystkie przypadlosci ktore dotycza 1% kobiet ja mam. 2 poronienia, mthfr, plamienia przez caly 1 trymestr, niedoczynnosc tarczycy, anemia, cukszyca a teraz to rozwarcie ;((( codziennie zastrzyk, garsc tabletek, cztery razy dziennie badanie cukru i co jeszcze? A ja chcialam jakos za dwa lata starac sie o rodzenstwo dla synka ale teraz to juz nie wiem czy powinnam...

• Stinka Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3,5 cm to sporo. Ja też mam problem z szyjka i założony szew w 14 tygodniu. W tak wysokiej ciąży jaku Ciebie juz za pozno na szew ale moze pessar? W razie skurczy bierz luteinę. Oprócz kategorycznego zakazu współżycia orgazmy tez sa nie wskazane ponieważ występują skorcze szyjki co moze prowadzić do jej otwierania.

8599gov35hcg7r21.png
  • Natala241 Znajoma

Wysłany: 10 marca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym jesteś tyg? Od 14 tc leżysz czy normalnie funkcjonujesz?

• Stinka Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to powiedział lekarz - mam prowadzić relaksujący tryb życia. Nie dźwigam. Większość dnia leżę ale ugotuje obiad itp
    19 tydz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 18:39

8599gov35hcg7r21.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ