Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wiek ciąży a USG
Odpowiedz

Wiek ciąży a USG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ralejka Ekspertka

Wysłany: 10 maja, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Jestem po badaniach prenatalnych i wszystko ogólnie w normie, ryzyka bardzo niskie, ogólnie zdrowy bobas. Martwi mnie trochę jedna kwestia. Na USG wiek ciąży dokładnie pokrył się z datą miesiączki. Jednak ja wiem, że nie jest to możliwe, bo bardzo dokładnie śledziłam ten cykl (pomiar temperatury, śluz, obserwowałam kiedy odczuwam bóle podbrzusza). Skok temperatury nastąpił dokładnie w 23 dniu cyklu i dalej temperatura utrzymywała się na podwyższonym poziomie. Dzień wcześniej bolało mnie dość mocno podbrzusze, więc najprawdopodobniej wtedy była owulacja. Oznacza to, że bobas jest tak naprawdę tydzień młodszy niż wyszło lekarzowi na USG. Czy któraś z Was miała podobną sytuację? Czy rzeczywiście może być taka dość spora różnica w pomiarze? Dodatkowo zazwyczaj moje cykle były długie, po ok. 33 dni i ta owulacja nigdy nie przypadała na 14 dzień, a właśnie ok. tygodnia pózniej.
    Martwi mnie też kwestia przewidywanego porodu, jak bobas się nie urodzi wcześniej, to znając życie będą naciski na indukcję, bo już termin, a tak naprawdę byłoby tydzień przed.

👶 07.2024 synek 🩵

Drugi Cudzie trwaj! 🥰
    ⏸️ 03.03.2026
    2 cs

👩🏻 34
    🧔🏻 36
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ