X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wykoślawianie stópek przez dziecko
Odpowiedz

Wykoślawianie stópek przez dziecko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • gwzd Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tu mamy, których maluchy wykoślawiają stopy do środka? Jakie macie buty sportowe?

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ćwiczenia i fizjo a jak nie przyniesie efektow to dopiero buty i wkładki. Ortopeda da wkładki i po robocie , czyli będzie dobrze tylko we wkładkach a czasami problem leży w słabych mięśniach , wadliwym ułożeniu bioder itp. dlatego należy pójść do fizjoterapeuty. Widziałam dzieci które pięknie wyszły z koślawości po ćwiczeniach i tejpach .

Polecam również buty ortopedyczne dla dzieci w tym sklepie.

Można dobrac tam obuwie dla dzieciaczków w każdym wieku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2022, 13:12

• Mammisima88 Koleżanka

Wysłany: 6 września 2022, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim też dużo ruchu, córeczka mojego Szwagra tak miała od maleńkości, chodzili po fizjoterapeutach, były tapingi, specjalne buciki a tak nsprawdę ruch fizyczny pomaga zwalczyć tę przypadłość i lekarze też im to mówią

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ