X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wyniki biochemii
Odpowiedz

Wyniki biochemii

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • milay_a Debiutantka

Wysłany: 17 października 2024, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, prośba o słowo wsparcia. Może któraś z was ma już doświadczenie z poprzednich ciąż.

W innym wątku opisałam, że we wtorek byłam na USG prenatalnym, pomijam już okoliczności jego wykonania, ale ogólnie wszelkie parametry lekarz określił jako w normie i bez zarzutów. Zaraz po badaniu pojechałam na krew (papp-a) i wyniki mnie przeraziły:

Papp-a 0.46 lU/l, a wolne bhcg 8.01 lU/l.

Niestety, dzisiaj się dowiedziałam, że lekarz który ma zrobić opis do USG pojechał na urlop, więc najszybciej opis dostanę 28 października, a ja odchodzę od zmysłów.

Mam wrażenie, że te wyniki są ekstremalnie niskie, a od wtorku czułam się całkiem ok psychicznie po tym jak usłyszałam, że sam obraz nie pokazuje żadnych nieprawidłowości..

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ