Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wyniki biochemii
Odpowiedz

Wyniki biochemii

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • milay_a Debiutantka

Wysłany: 17 października 2024, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, prośba o słowo wsparcia. Może któraś z was ma już doświadczenie z poprzednich ciąż.

W innym wątku opisałam, że we wtorek byłam na USG prenatalnym, pomijam już okoliczności jego wykonania, ale ogólnie wszelkie parametry lekarz określił jako w normie i bez zarzutów. Zaraz po badaniu pojechałam na krew (papp-a) i wyniki mnie przeraziły:

Papp-a 0.46 lU/l, a wolne bhcg 8.01 lU/l.

Niestety, dzisiaj się dowiedziałam, że lekarz który ma zrobić opis do USG pojechał na urlop, więc najszybciej opis dostanę 28 października, a ja odchodzę od zmysłów.

Mam wrażenie, że te wyniki są ekstremalnie niskie, a od wtorku czułam się całkiem ok psychicznie po tym jak usłyszałam, że sam obraz nie pokazuje żadnych nieprawidłowości..

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ