X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wysoka wolna beta hcg
Odpowiedz

Wysoka wolna beta hcg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wiktoria1705 Nowa

Wysłany: 10 stycznia, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, piszę do Was bo już sama nie wiem co myśleć. Mam 22 lata, to moja pierwsza ciąża. Robiłam test nifty, od razu gdy miałam taką możliwość (10+4). Test wyszedł bardzo dobrze, ryzyko wszystkich podstawowych trisomii i innych zmian, bardzo niskie, na 99% ma to być zdrowa dziewczynka.
    Ostatnio jednak byłam na pierwszych badaniach prenatalnych i trochę zaniepokoiły mnie rezultaty.
    USG wyszło prawidłowo, kość nosowa obecna, przezierność karkowa w normie. Moja beta od początku ciąży jest wysoka i teraz niestety też taka wyszła - aż 4,226 MoM, PAPP-A - 0,993 MoM.
    Ryzyko trisomii 21 to 1:7384, czyli teoretycznie niskie.
    Mimo to, bardzo niepokoje się tą wysoką betą, bo jednak wszędzie wskazują że to jeden z możliwych objawów zespołu downa.
    Może za bardzo panikuje, ale nie potrafię się jakoś cieszyć przez to. Myślałam że po nifty będę spokojna, a ta beta strasznie mnie zdruzgotała. Może któraś z Was miała podobną historię i faktycznie urodziła zdrowe dziecko?
    To moja pierwsza ciąża, wyczekana i bardzo się stresuje, żeby malutka była zdrowa, mam wrażenie że się nie pozbieram gdyby było inaczej

• Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam wysoką betę, co prawda dalej jestem w ciąży, ale już po 3 badaniach prenatalnych i nic nie wskazuje na zespół Downa. Wyluzuj, masz dobre nifty, dobre USG, przezierność jest dobra i ryzyko bardzo niskie, nic się nie dzieje

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ