X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wysoki progesteron i plamienia tydzień przed @
Odpowiedz

Wysoki progesteron i plamienia tydzień przed @

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aleks96 Debiutantka

Wysłany: 8 listopada 2023, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

5 dni temu pojawiło się u mnie plamienie po stosunku. Od tego czasu plamienie jest cały czas obecne (lekkie plamienie, na początku różowe, teraz bardziej brązowe). Okres planowo dopiero za 7 dni. Zawsze był bardzo punktualny, nigdy wcześniej plamien nie miałam, chyba że 2 dni przed samą miesiączką. Miesiączka zawsze bardzo obfita, więc to zdecydowanie nie to.

Byłam dzisiaj u przypadkowej gine, zrobiła badania - wszystko wygląda prawidłowo.

Pojechałam na badania z krwi:

Progesteron 31.2
    Beta 0.0

Jestem umówiona na jutro na konsultację telefoniczna z ginekologiem.

Czy któraś była w podobnej sytuacji?

Pozdrawiam 😊

• Mas Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks96 wrote:
    Cześć dziewczyny,

5 dni temu pojawiło się u mnie plamienie po stosunku. Od tego czasu plamienie jest cały czas obecne (lekkie plamienie, na początku różowe, teraz bardziej brązowe). Okres planowo dopiero za 7 dni. Zawsze był bardzo punktualny, nigdy wcześniej plamien nie miałam, chyba że 2 dni przed samą miesiączką. Miesiączka zawsze bardzo obfita, więc to zdecydowanie nie to.

Byłam dzisiaj u przypadkowej gine, zrobiła badania - wszystko wygląda prawidłowo.

Progesteron 31.2
    Beta 0.0

Pozdrawiam 😊

Cześć, na betę to jeszcze za wcześnie. Nawet jeśli to jakiś objaw ciąży, to 7 dni przed okresem nie ma prawa się pokazać.
    Progesteron faktycznie wysoki, czyli to nie od niedoboru.
    Ja miałam takie czasem góra ok.tygodnia przed okresem i w sumie do dziś nie wiem, od czego. Nawet branie proga tylko trochę skracało czas tych brudzeń.
    Gdzieś czytałam, że to może być objaw stanu zapalnego w macicy. Zwykłe badanie tego raczej nie pokaże. Oczywiście, to nie musi być to i oby to był objaw implantacji 🍀
    Cytologię masz aktualną?
    Betę powtórz za te 7 dni. Wtedy już coś więcej Ci powie wynik.

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
  • Aleks96 Debiutantka

Wysłany: 8 listopada 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mas wrote:
    Cześć, na betę to jeszcze za wcześnie. Nawet jeśli to jakiś objaw ciąży, to 7 dni przed okresem nie ma prawa się pokazać.
    Progesteron faktycznie wysoki, czyli to nie od niedoboru.
    Ja miałam takie czasem góra ok.tygodnia przed okresem i w sumie do dziś nie wiem, od czego. Nawet branie proga tylko trochę skracało czas tych brudzeń.
    Gdzieś czytałam, że to może być objaw stanu zapalnego w macicy. Zwykłe badanie tego raczej nie pokaże. Oczywiście, to nie musi być to i oby to był objaw implantacji 🍀
    Cytologię masz aktualną?
    Betę powtórz za te 7 dni. Wtedy już coś więcej Ci powie wynik.

Dziękuję ❤️ cytologia pół roku temu prawidłowa. Dzisiaj ginekolog nie stwierdził żadnego zapalenia, ani nieprawidłowości w macicy/jajnikach.

• Mas Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks96 wrote:
    Dziękuję ❤️ cytologia pół roku temu prawidłowa. Dzisiaj ginekolog nie stwierdził żadnego zapalenia, ani nieprawidłowości w macicy/jajnikach.

No nic. Musisz poczekać.
    Może to ❤️

Jak ja na forum ivf marudzilam o tych plamieniach, to dziewczyny właśnie zapalenie endometrium sugerowały. Chyba nie mam. Nic na to nie wskazuje, póki co. Także, jeśli się nie powtórzy i to nie ciąża, to chyba się narazie nie przejmuj.
    A lekarka cokolwiek sugerowała?

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    26t2d 914 g. Synka
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    age.png
  • Aleks96 Debiutantka

Wysłany: 9 listopada 2023, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mas wrote:
    No nic. Musisz poczekać.
    Może to ❤️

Jak ja na forum ivf marudzilam o tych plamieniach, to dziewczyny właśnie zapalenie endometrium sugerowały. Chyba nie mam. Nic na to nie wskazuje, póki co. Także, jeśli się nie powtórzy i to nie ciąża, to chyba się narazie nie przejmuj.
    A lekarka cokolwiek sugerowała?

Będę obserwować i jak okres się nie pojawi, to zrobię test 😊

Lekarz stwierdziła, że mam poobserwować 3 kolejne cykle i, że plamienia mogą być spowodowane np. niskim progesteronem. Natomiast godzinę później zrobiłam badania z krwi i progesteron właśnie 31.2 🧐

• Mas Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks96 wrote:
    Będę obserwować i jak okres się nie pojawi, to zrobię test 😊

Lekarz stwierdziła, że mam poobserwować 3 kolejne cykle i, że plamienia mogą być spowodowane np. niskim progesteronem. Natomiast godzinę później zrobiłam badania z krwi i progesteron właśnie 31.2 🧐

No właśnie. Mi też bez badania lekarz dawał proga, bo podejrzewał niewydolność ciałka żółtego. Tylko on niewiele pomagał, stąd podejrzenia dziewczyn o bałagan w Endo. Nie sprawdzałam tego.

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    21t1d 464 g. Synka
    26t2d 914 g. Synka
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    age.png
  • Doris8 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks96 wrote:
    Cześć dziewczyny,

Progesteron 31.2
    Beta 0.0

Pozdrawiam 😊

U mnie 31 zakończyło się ciąża 🤞🍀

🏡👩‍❤️‍👨
    🙎‍♀️ 32'
    🙎‍♂️34'

09.23 1 IUI ❌️
    10.23 2 IUI ✅️
    03.11 ⏸️
    20.11 pierwsze usg 😍
    20.11 3mm, mamy ♥️
    08.12 9tc, mamy 23,3 mm😍 - krwiak😩
    28.12 prenatalne OK 👶 5,2cm 11+6,
    niskie ryzyka 🤞

🩷14.07, 21.09, 10/10, 3030g🩷

age.png
  • Aleks96 Debiutantka

Wysłany: 12 listopada 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris8 wrote:
    U mnie 31 zakończyło się ciąża 🤞🍀

Wczoraj przyjaciółka miała urodziny, więc stwierdziłam, że zrobię test przed - wyszedł negatywny, więc wieczorem wypiłam cztery drineczki świętując. Planowo 2 dni do okresu, plamienia od wczoraj brak (plamienie było prawie tydzień). Od wczoraj też kłuje mnie lewy jajnik i trochę bolą piersi. Także spodziewam się, że to przed okresem...

Skoro zostały już tylko 2 dni do okresu i wczoraj test wyszedł negatywny, to już chyba nie ma szans na niespodziankę?

Teraz to już myślę, że lepiej jak pojawi się ten okres, bo będę miała wyrzuty sumienia, że wczoraj piłam alkohol 🥲

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ