WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wysokie anty tpo po odstawieniu euthyroxu
Odpowiedz

Wysokie anty tpo po odstawieniu euthyroxu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • 3Bit Znajoma

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Nigdy nie mialam problemow z tarczyca. Przed ciaza wyniki mialam prawidlowe, w trakcie tez. Dostalam euthyrox na zasadzie ze im nizsze tsh tym lepiej dla plodu. Po czym w 13 tygodniu dowiedzialam sie ze nie ma potrzeby juz brac, inny lekarz mi kategorycznie kazal odstawic. Po 3 tygodniach od odstawienia zrobilam kontrolnie badania. Tsh mam 2,5. Ft4 mam 0,99, natomiast anty-tpo mam 36 przy gornej granicy do 5. I jestem w ciezkim strachu, czy taki poziom przeciwcial moze zaszkodzic ciazy?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ