X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Wysoko główka
Odpowiedz

Wysoko główka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • antea Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Jestem w 37tc (36t+3d).
    Wczoraj byłam na wizycie u gin. I stwierdził, że dziecko ma bardzo wysoko główkę.*w połowie mojego brzucha)
    Do tej pory synek był pośladkowo, teraz jakimś cudem fiknął główką w dół, ale zatrzymał się na wysokości połowy brzucha, tuż nad pępkiem. Więc bardzo daleko mu do kanału rodnego.
    Lekarka twierdzi, że nie ma szans na poród naturalny i że maluch już nie zejdzie do kanału rodnego, chyba że zdarzy się jakiś Cud, ale ona jeszcze takiego nie widziała.

Czy któraś z Was miała wysoko wstawioną główkę, i jak to się u Was skończyło?
    Pozdrawiam :-)

eef9ea829bfa98ddca7184863e2ba221.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ