Wysypki, dermatozy, alergie i sposoby na nie
-
Dziewczyny, czy którąś z Was nękają jakieś problemy skórne w ciąży, których wcześniej nie miałyście? Ja w pierwszym trymestrze miałam swędzącą wysypkę na szyi przez około tydzień czasu i pomogłam sobie chłodzeniem zimnymi przedmiotami;) i grubszą warstwą kremu Nivea. Obecnie schodzi mi wysypka (kaszka) z uszu i zza nich, lekarz zalecił wapno- jak widać skutecznie, choć początkowo spać nie mogłam tak swędziało. Napiszcie o swoich przypadłościach i sposobach i/lub lekach
-
Ja około 18 tygodnia zmieniłam płyn do płukania tkanin, żeby było ciekawiej zamieniłam płyn taniej marki na pięknie pachnący znanego producenta. W kilka dni wyszła mi czerwona wysypka sięgająca od brzucha po szyję. Pojedyncze zmiany miałam jednak na całym ciele, na szczęście nie swędziało. Piłam wapno(ale nie więcej niż dwa na dobę) wyprałam wszystko w "dzidziusiu" i po tygodniu się uspokoiło. Niczym nie smarowałam bo bałam się pogorszyć sprawę. Używałam też mydła z Aleppo /dostępnego w mydlarniach i sklepach typu zdrowa żywność/ które w wypadku mojej nadwrażliwej i przesuszonej w ciąży skóry sprawdziło się świetnie. Niestety ze względu na jego cenę teraz testuję białego jelenia w płynie i mam nadzieję że będzie okCórcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*] -
Zmiany na skórze, zwłaszcza pogorszenie się stanu cery mogą wystąpić wskutek zmian hormonalnych. U mnie pojawił się trądzik, gorszy niż w młodości. Pomogły mi kosmetyki z serii https://www.iwostin.pl/purritin/. Stosuję do dzisiaj. Pozbyłam się wyprysków i przebarwień na buzi.
Lia -
Ja mam wysypkę ale zeby było śmiesznie tylko na prawej ręce i prawej nodze i za cholerę nie wiem po czym liczę ze sama zejdzie choc mam ja juz miesiac. Ale nie swędzi na szcżescie.
-