Za duży obwód brzuszka w USG
-
Nie wiem czy przesadzam.. Czy za duzo przeszlam i sie martwie.
Bylam na polowkowym usg u bardzo dobrego gina z certyfikatem w 19t4dz wszystkie wymiary ok a brzuszek wychodzi na 22t4dz.
Gin po USG pow ze wszystko ok. A ja dopiwro w domu zobaczylam ten wymiar. Wszedzie pisza ze normy to max +/- 14dni a u mnie jest az 21dni.
Za tydzień mam kolejne polowkowe ale tydzien to sporo czekania. Oczywiście spytam sie drugiego lekarza na temat brzuszka i zobacze czy znowu wyjdzie spora roznica.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 18:09
-
nick nieaktualnyPati, wydaje mi się, że maluszek mógł np być akurat po posiłku (wypił wody), a przed wypróżnieniem i akurat miał pełny brzuszek U mnie brzuch jest raz większy od reszty wymiarów, raz mniejszy.
Jeżeli bardzo się niepokoisz to podejdź na jeszcze jedno usg, ale wg mnie jest w porządkupati87 lubi tę wiadomość
-
Pati, u mnie na połówkowym Emma miała brzuszek większy dużo od główki... a potem w 30 tc brzuszek wychodził na 30 tc, kość udowa na 28 tc a głowa na połowę 33 tc! A jest wszystko ok
Nic się nie martw, jeśli lekarz mówi, że jest ok to jest ok!pati87 lubi tę wiadomość
-