X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Za duży obwód brzuszka w USG
Odpowiedz

Za duży obwód brzuszka w USG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy przesadzam.. Czy za duzo przeszlam i sie martwie.
    Bylam na polowkowym usg u bardzo dobrego gina z certyfikatem w 19t4dz wszystkie wymiary ok a brzuszek wychodzi na 22t4dz.
    Gin po USG pow ze wszystko ok. A ja dopiwro w domu zobaczylam ten wymiar. Wszedzie pisza ze normy to max +/- 14dni a u mnie jest az 21dni.

Za tydzień mam kolejne polowkowe ale tydzien to sporo czekania. Oczywiście spytam sie drugiego lekarza na temat brzuszka i zobacze czy znowu wyjdzie spora roznica.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 18:09

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, wydaje mi się, że maluszek mógł np być akurat po posiłku (wypił wody), a przed wypróżnieniem i akurat miał pełny brzuszek :) U mnie brzuch jest raz większy od reszty wymiarów, raz mniejszy.
    Jeżeli bardzo się niepokoisz to podejdź na jeszcze jedno usg, ale wg mnie jest w porządku :)

pati87 lubi tę wiadomość

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, u mnie na połówkowym Emma miała brzuszek większy dużo od główki... a potem w 30 tc brzuszek wychodził na 30 tc, kość udowa na 28 tc a głowa na połowę 33 tc! :) A jest wszystko ok :)
    Nic się nie martw, jeśli lekarz mówi, że jest ok to jest ok!

pati87 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ