X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Za grube łożysko w II trymestrze ciąży
Odpowiedz

Za grube łożysko w II trymestrze ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Monika123 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

na badaniach II trymestru lekarz stwierdził, że łożysko jest "za grube", tzn. powyżej 4 cm grubości.

Czy któraś z Was również miała taką diagnozę?

j45n7fc.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mialam grube łożysko i wielowidzie urodziłam przez cesarke w 37 tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 18:10

27a73b5519.png
  • Monika123 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wiadomo co było tego przyczyną?
    U mnie na ten moment wody płodowe są w normie, AFI = 11

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 18:48

j45n7fc.png
  • Paulciaa__ Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie łożysko małe i grube (6cm z tego co pamiętam). Było niewydolne, źle się wykształciło. Były złe przepływy w pępowinie. Mała słabo przybierała. Ostatecznie urodziłam w 29tc córeczkę z wagą 880g i 37cm. Ciąża hipotroficzna. Córcia spędziła 3 miesiące w szpitalu. Aktualnie ma 13 miesięcy i jest Naszym oczkiem w głowie.

Nikola Mała Wojowniczka 03.01.19 880g i 37cm❤
  • Monika123 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przepływy są w porządku, dziecko jak na swój wiek ma odpowiednie wymiary. Tak naprawdę nie wiadomo gdzie tkwi przyczyna... Dostałam skierowanie na patologię ciąży, żeby to wyjaśnili w szpitalu...

j45n7fc.png
  • Paulciaa__ Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas zaczęło się od 23tc. Dobrze , że będziesz pod opieką.

Nikola Mała Wojowniczka 03.01.19 880g i 37cm❤
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze masz jakas infekcje nie denerwuj sie pamietam jak ja w szpitalu panikowalam jak coraz to mi cos wynajdowali a to lozysko nie tak potem narastające wielowodzie, papa zla wyszla i to przepowiadalo klopoty, dziecko poki co mam zdrowe. Będziesz pod kontrola lekarzy bedzie ok, glowa do gory

27a73b5519.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ